Špenátový quiche

jenni - fotkajenni, 10. júla 2014
Špenátový quiche
Foto: jenni
8-10
porcií
25-30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1/2 ČL
125 g
100 ml
Plnka:
2 ks
200 ml
1 PL
6 ks
3 strúčiky
3 PL
1-2 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Suroviny uvedené na prípravu cesta spolu zmiešame v jednej mise, vymiesime cesto, ktoré zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky, pokým si pripravíme plnku. V prípade potreby, ak sa vám cesto bude zdať lepkavé, dosypte múku a mieste ďalej.

  2. 2

    Tofu, sójovú smotanu, bazalku a olivový olej spolu zmixujeme v mixéri, ochutíme kurkumou, čiernym mletým korením, muškátovým orieškom a soľou a všetko spolu premiešame. Zmes ochutnajte, aby bola podľa vašej chuti a dostatočne osolená a nechutila mdlo. Do zmesi pridajte lahôdkové droždie a škrob a všetko znova dôkladne premiešajte.

  3. 3

    Špenát môžete použiť buď čerstvý alebo si ho sparte vo vode, no môžete ho aj krátko podusiť spolu s cesnakom a to tak, že na olivovom oleji osmažíte do zlata prelisované 2 strúčiky cesnaku a pridáte umytý špenát a budete dusiť pod pokrievkou niekoľko minút.

  4. 4

    Kým sa špenát dusí, vyberieme z chladničky cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a vložíme do formy alebo misky na pečenie, cesto vám musí zvýšiť aj na boky formy na pečenie. Na cesto vylejeme tofu zmes a rovnomerne ju rozotrieme.

  5. 5

    Dusený špenát necháme trochu vychladnúť a špenát dáme na tofu zmes a mierne všetko vidličkou premiešame, aby sa špenát dostal do všetkých častí plnky. Quiche pečieme pri 180 stupňoch 30 minút.

Diskusia k receptu

safran
nechápajúc, ako vie byť dokonale rovný v plnke tento quiche, skoro ako tortový krém - a to tofu, je tá záhada... super, že špaldový... čo je alsan?
frezia68
Ďakujem za recept @jenni ,varíš zdravo,mám ešte kúsok alsanu,vyskúšam ako malú tortu :-)
tinka1977
Toto je naozaj skvelý recept, ale netuším, kde kúpim ten alsan :( Ale ukladám do KK. Skvelý recept aj pri oddelenej strave :)
frezia68
Alsan dostať v Zdravej výžive pri bezlepkových produktoch :-)
frezia68
@jenni ,snáď prepáčiš,odpoviem za Teba.Alsan je 100% rastlinný produkt,neobsahuje stužené tuky,je bez mliečnych zložiek (pre alergikov na laktózu,intoleranciu na kravské mlieko),bez cholesterolu.Náhrada masla aj pri pečení.
jenni
@frezia68 jasné, ďakujem pekne za tú odpoveď! som len a len rada :) a ďakujem aj za všetky pozitívne komentáre :)
gala
skvele...vdaka za recept, ukladam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia