Špenátový prívarok

jamalinkaJamalinka, 61 ročná žena, Trnava, recept pridala: 19. marca 2012 8:02Ďalšie jej recepty

Keďže je pôstne obdobie a blíži sa zelený štvrtok dávam typ na dobrý špenátový prívarok (môže byť aj polievka, ktorá bude redšia doplnená opečeným chlebíkom, pečivom). Mám veľkú záhradu tak domáci dopestovaný špenát som si namrazila. A prívarok či polievka je z neho vynikajúca.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

očistenú cibuľu si pokrájame nadrobno a popražíme na masle ( maslo neprepáliť), pridáme hladkú múku a popražíme ako keď robíme zápražku. Hotovú zalejeme studenou vodou, pridáme špenát a dobre rozšľaháme, privedieme do varu, prilejeme studené mlieko pridáme soľ, bujón a pochutiny, povaríme a nakoniec pridáme smotanu, za stáleho miešania všetko povaríme a na záver dochutíme muškátovým orieškom. ( múku, mlieko a ostatné potraviny si môžeme prispôsobiť požadovanému množstvu porcii). Podávame s varenými zemiakmi, varenou cestovinou a skúšali sme aj s ryžou, so všetkým sa dá zjesť. K prívarku sa ešte hodia varené vajíčka, vajcia pustené do prívarku a v ňom uvariiť, respektíve volské oká. Ak chceme polievku tak postupujeme rovanko, iba pridáme viac mlieka, aby bola redšia a ešte pridáme roztlačený cesnak a opečený chlieb(pečivo).

2

bohužiaľ neviem pridávať foto a ani recepty nikdy nefotím



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • megi118, 22. februára 2013 o 15:00
    no špenátik hotový,tak sa teším:))),ty nedávaš do špenátu cesnak???


  • rulik, 22. februára 2013 o 15:10
    v rozpise ho nemá, ale na konci ho pridala, ako inak bez cesnaku?


  • megi118, 22. februára 2013 o 20:53
    jooj áno:))),tak pardon,nemyslela som to v zlom:)))


  • megi118, 22. februára 2013 o 20:55
    inak bol fantastický,ozaj,a ten muškátový oriešok to som prekvapená:)))ešte som ho zatial nikde nepoužila.superrr,velmi sa teším,ďakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist