Špenátový prívarok

jamalinkaJamalinka, recept pridal: 19. marca 2012 8:02Ďalšie jeho recepty

Keďže je pôstne obdobie a blíži sa zelený štvrtok dávam typ na dobrý špenátový prívarok (môže byť aj polievka, ktorá bude redšia doplnená opečeným chlebíkom, pečivom). Mám veľkú záhradu tak domáci dopestovaný špenát som si namrazila. A prívarok či polievka je z neho vynikajúca.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

očistenú cibuľu si pokrájame nadrobno a popražíme na masle ( maslo neprepáliť), pridáme hladkú múku a popražíme ako keď robíme zápražku. Hotovú zalejeme studenou vodou, pridáme špenát a dobre rozšľaháme, privedieme do varu, prilejeme studené mlieko pridáme soľ, bujón a pochutiny, povaríme a nakoniec pridáme smotanu, za stáleho miešania všetko povaríme a na záver dochutíme muškátovým orieškom. ( múku, mlieko a ostatné potraviny si môžeme prispôsobiť požadovanému množstvu porcii). Podávame s varenými zemiakmi, varenou cestovinou a skúšali sme aj s ryžou, so všetkým sa dá zjesť. K prívarku sa ešte hodia varené vajíčka, vajcia pustené do prívarku a v ňom uvariiť, respektíve volské oká. Ak chceme polievku tak postupujeme rovanko, iba pridáme viac mlieka, aby bola redšia a ešte pridáme roztlačený cesnak a opečený chlieb(pečivo).

2

bohužiaľ neviem pridávať foto a ani recepty nikdy nefotím



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • megi118, 22. februára 2013 o 15:00
    no špenátik hotový,tak sa teším:))),ty nedávaš do špenátu cesnak???


  • rulik, 22. februára 2013 o 15:10
    v rozpise ho nemá, ale na konci ho pridala, ako inak bez cesnaku?


  • megi118, 22. februára 2013 o 20:53
    jooj áno:))),tak pardon,nemyslela som to v zlom:)))


  • megi118, 22. februára 2013 o 20:55
    inak bol fantastický,ozaj,a ten muškátový oriešok to som prekvapená:)))ešte som ho zatial nikde nepoužila.superrr,velmi sa teším,ďakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist