Špenátový prívarok

jamalinkaJamalinka, recept pridal: 19. marca 2012 8:02Ďalšie jeho recepty

Keďže je pôstne obdobie a blíži sa zelený štvrtok dávam typ na dobrý špenátový prívarok (môže byť aj polievka, ktorá bude redšia doplnená opečeným chlebíkom, pečivom). Mám veľkú záhradu tak domáci dopestovaný špenát som si namrazila. A prívarok či polievka je z neho vynikajúca.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

očistenú cibuľu si pokrájame nadrobno a popražíme na masle ( maslo neprepáliť), pridáme hladkú múku a popražíme ako keď robíme zápražku. Hotovú zalejeme studenou vodou, pridáme špenát a dobre rozšľaháme, privedieme do varu, prilejeme studené mlieko pridáme soľ, bujón a pochutiny, povaríme a nakoniec pridáme smotanu, za stáleho miešania všetko povaríme a na záver dochutíme muškátovým orieškom. ( múku, mlieko a ostatné potraviny si môžeme prispôsobiť požadovanému množstvu porcii). Podávame s varenými zemiakmi, varenou cestovinou a skúšali sme aj s ryžou, so všetkým sa dá zjesť. K prívarku sa ešte hodia varené vajíčka, vajcia pustené do prívarku a v ňom uvariiť, respektíve volské oká. Ak chceme polievku tak postupujeme rovanko, iba pridáme viac mlieka, aby bola redšia a ešte pridáme roztlačený cesnak a opečený chlieb(pečivo).

2

bohužiaľ neviem pridávať foto a ani recepty nikdy nefotím



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • megi118, 22. februára 2013 o 15:00
    no špenátik hotový,tak sa teším:))),ty nedávaš do špenátu cesnak???


  • rulik, 22. februára 2013 o 15:10
    v rozpise ho nemá, ale na konci ho pridala, ako inak bez cesnaku?


  • megi118, 22. februára 2013 o 20:53
    jooj áno:))),tak pardon,nemyslela som to v zlom:)))


  • megi118, 22. februára 2013 o 20:55
    inak bol fantastický,ozaj,a ten muškátový oriešok to som prekvapená:)))ešte som ho zatial nikde nepoužila.superrr,velmi sa teším,ďakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist