Špenátový prívarok

jamalinka - bez fotkyjamalinka, 19. marca 2012

Keďže je pôstne obdobie a blíži sa zelený štvrtok dávam typ na dobrý špenátový prívarok (môže byť aj polievka, ktorá bude redšia doplnená opečeným Zobraziť celý popisKeďže je pôstne obdobie a blíži sa zelený štvrtok dávam typ na dobrý špenátový prívarok (môže byť aj polievka, ktorá bude redšia doplnená opečeným chlebíkom, pečivom). Mám veľkú záhradu tak domáci dopestovaný špenát som si namrazila. A prívarok či polievka je z neho vynikajúca.

Suroviny

200 - 300 g
1 ks
30 - 50 g na dusenie
3 dcl studené
2,5 dcl
3 dcl studenná
1 ks z kocky
podľa chuti ,korenie,vegeta
podľa chuti
podľa potreby na zápražku
podľa chuti




Postup

  1. 1

    očistenú cibuľu si pokrájame nadrobno a popražíme na masle ( maslo neprepáliť), pridáme hladkú múku a popražíme ako keď robíme zápražku. Hotovú zalejeme studenou vodou, pridáme špenát a dobre rozšľaháme, privedieme do varu, prilejeme studené mlieko pridáme soľ, bujón a pochutiny, povaríme a nakoniec pridáme smotanu, za stáleho miešania všetko povaríme a na záver dochutíme muškátovým orieškom. ( múku, mlieko a ostatné potraviny si môžeme prispôsobiť požadovanému množstvu porcii). Podávame s varenými zemiakmi, varenou cestovinou a skúšali sme aj s ryžou, so všetkým sa dá zjesť. K prívarku sa ešte hodia varené vajíčka, vajcia pustené do prívarku a v ňom uvariiť, respektíve volské oká. Ak chceme polievku tak postupujeme rovanko, iba pridáme viac mlieka, aby bola redšia a ešte pridáme roztlačený cesnak a opečený chlieb(pečivo).

  2. 2

    bohužiaľ neviem pridávať foto a ani recepty nikdy nefotím

Diskusia k receptu

megi118
no špenátik hotový,tak sa teším:))),ty nedávaš do špenátu cesnak???
rulik
v rozpise ho nemá, ale na konci ho pridala, ako inak bez cesnaku?
megi118
jooj áno:))),tak pardon,nemyslela som to v zlom:)))
megi118
inak bol fantastický,ozaj,a ten muškátový oriešok to som prekvapená:)))ešte som ho zatial nikde nepoužila.superrr,velmi sa teším,ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia