Špenátový prívarok inak

lopajdo - bez fotkylopajdo, 9. januára 2012

Takto ho robí moja manželka... lepší som nejedol. A dúfam, že ani jesť nebudem. A tá krásna farba, škoda že som necvakol. Dobrú chuť.

30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Všetky suroviny sú podľa chuti a množstva kto koľko zvládne a pre koľkých varí. Špenát necháme na jemnom plameni v rozpúšťať mlieku, sem tam premiešame. Keď je rozpustený prilejeme smotanku a miešame.

  2. 2

    Urobíme si cesnakové dochucovadlo a zahusťovadlo, t.j. na oleji popražíme rozpučený cesnak (nemusíme šetriť, krásne vonia vo výsledku), pridáme trochu múky - myslím že sa to volá zápražka :) Túto zmes šupneme do špenátu, premiešame, dochutíme soľou a pre vôňu trochou čierneho korenia. Povaríme 5-7 minút.

  3. 3

    Vypneme, ochutnáme. Na vrch pohážeme pár kúskov masla, keď sa roztoví premiešame. Maslo vytvorí krásnu krémovú chuť a okrem toho aj zabráni aby sa na špátiku spravila taká tá kožka :) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

dorisa
...špenát mám rada, môj ho nejedáva, tak si ho pripravujem málo. Recept hodný vyskúšania.
marianna76
tiež ho takto robievam a aj ako polievku, vtedy dám viac mlieka a menej zahustím... vlastne ja mám svoj špenát novozélandský - super
kata50
Robím špenát tak, že ho roztopím na plameni s 1 pohárom vody. A potom pridám smotanu, zápražku...a všetko tak ako ty. Je fajnový. Čím viac cesnaku, tým lepšie :-))
damisa
tiež tak robím špenát a tá cesnaková vôňa je fajn
lopajdo
Musím manželke povedať nech ma to naučí, až sa nechválim cudzím perím :) vďaka, odkážem komenty
klaura
robím úplne rovnako, je vynikajúci a s volským okom aj veľká pochúťka ... narobil si mi chute, zajtra bude k obedu ... :)
betty21
Robím podobne, ale dávam aj lyžičku kryšt. cukru, ale len s mliekom a bez korenia. Má ho rada celá rodina, ľúbili ho aj deti keď boli malé.
wevewe
a co je na nom inaksie? mne sa to zda byt standardna priprava...
sovka62
Špenát som jedla raz v živote, konkrétne špenátovú polievku v nemocnici, po dvojdňovej hladovke. Vtedy by som bola zjedla aj hadovi droby, taká som bola hladná, ale odvtedy som na špenát chuť nemala. Ale keď čítam ten recept, celkom sa mi zbiehajú sliny, že by som vyskúšala?
aroooo
a to ste ešte nejedli môj špenát, mám ho v mojich receptoch,ak skúsite, dajte vedieť ako chutil.
korbacik
Presne takto som ho robila, myslím, že v utorok minulý týždeň. Mala som varené mäsko z polievky, uvarila som k tomu zemiaky, upražila volské oko, no mňam:). Akurát, že pridávam kyslú smotanu.
betka11
@sovka62 vyskúšaj je to dobrá mňamka, ja som si upravila s rastlinnym mliekom a trošku iný postup
motyka
Nemôže nebyť dobrý, keď je tam šľahačková smotana, mlieko aj maslo.
Pre nás, čo stále musíme chudnúť stačí aj obyčajná 10. Tiež je výborný.
adenka180
Vrelo odporučam, robila som ho minule a zabudla som kde som to našla tak som ho dnes cca polhodinu hľadala, iba preto že bol užastní ale je už uložený v KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia