Špenátový prívarok
Špenátový prívarok (fotorecept)
Autor receptu: alexandra20
Každý má ten svoj najoblúbenejší recept na špenát, ale rada sa podelím aj s mojou
verziou.
4-5 porcie |
10-15 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravím si suroviny - špenát umyjem a orežem stopky, zemiaky ošúpem, nakrájam na kocky a dám variť v osolenej vode.
- Uvarené zemiaky zlejem, vodu si nechávam pre prípadné zriedenie prívarku. Špenát rozmixujem, pridám surové vajíčko, cesnak a pridám z uvarených zemiakov asi polovicu.
- Urobím si zásmažku z masla a múky, pridám mlieko a poriadne premiešam.
- Pridám špenátovú zmes, nechám chvíľku variť a na záver pridám smotanu na varenie. Nechám prívarok zovrieť a ochutnám. Ja som už len trošku dosolila a špenát je hotový.
- Špenát som podávala s varenými zemiakmi a volským okom. Priateľ si do špenátu pridáva ocot a namiesto zemiakov si dá k prívarku čerstvý chlebík.
Prajem dobrú chuť.