Špenátový prívarok

Špenátový prívarok (fotorecept)

Autor receptu: alexandra20

Každý má ten svoj najoblúbenejší recept na špenát, ale rada sa podelím aj s mojou verziou.

4-5
porcie
10-15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si suroviny - špenát umyjem a orežem stopky, zemiaky ošúpem, nakrájam na kocky a dám variť v osolenej vode.
  2. Uvarené zemiaky zlejem, vodu si nechávam pre prípadné zriedenie prívarku. Špenát rozmixujem, pridám surové vajíčko, cesnak a pridám z uvarených zemiakov asi polovicu.
  3. Urobím si zásmažku z masla a múky, pridám mlieko a poriadne premiešam.
  4. Pridám špenátovú zmes, nechám chvíľku variť a na záver pridám smotanu na varenie. Nechám prívarok zovrieť a ochutnám. Ja som už len trošku dosolila a špenát je hotový.
  5. Špenát som podávala s varenými zemiakmi a volským okom. Priateľ si do špenátu pridáva ocot a namiesto zemiakov si dá k prívarku čerstvý chlebík. Prajem dobrú chuť.