Špenátové rizoto

jenni - fotkajenni, 3. mája 2014
Špenátové rizoto
Foto: jenni
2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
1 ks
1 hrnček
podľa potreby
3 strúčiky väčšie
1 kocka
štipka
štipka
0,5 pohára
Na dozdobenie:
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Baby špenát umyjeme, zabalíme do utierky a zľahka osušíme. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na malé kocky, tiež si očistíme cesnak. Ryžu si premyjeme vodou a nakoniec si už len uvaríme pol litra vývaru z kocky .

  2. 2

    Na oleji orestujeme prelisované strúčiky cesnaku, pridáme k nemu baby špenát a podusíme približne 10 minút. V inom hrnci si na oleji orestujeme nakrájanú cibuľku do zlata a potom k nej pridáme premytú ryžu. K ryži postupne pridávame po naberačkách vývar a ďalšiu naberačku pridáme, až keď predchádzajúca nasiakne. Dávame pozor na to, aby sa nám ryža nepripaľovala, môžete ju sem-tam zľahka premiešať vareškou.

  3. 3

    Keď už máme len trošku vývaru, pridáme k ryži dusený špenát, premiešame, ochutíme muškátovým orieškom a pridáme štipku mletého čierneho korenia. Pridáme zvyšný vývar. Aby rizoto nebolo z vývaru príliš slané, zvyknem ešte na záver pridať približne pol pohára voda a počkám, kým ryža nenasiakne. Rizoto bude krásne krémové, vôbec nebolo rozvarené. Na záver som pridala už len trochu nastrúhaného údeného tofu, na ozdobenie jednu cherry paradajku a keďže som si neodložila pár lístkov špenátu na dozdobenie, schytala to čerstvá bazalka. Dobrú chuť. Aby som nezabudla, nastrúhané údené tofu tomu dodalo veľmi zaujímavú a dobrú chuť. :) odporúčam.

Diskusia k receptu