Špenátové pirohy na tekvicových kockách

Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galeria Bozen v Pezinku, 16. augusta 2015
Špenátové pirohy na tekvicových kockách
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
 podľa potreby
0,5 kg čerstvý
250 g
2
0,5 kg
100 g
3 g




Postup

  1. 1

    Cesto vypracujeme z hrubej múky, vody a dochutíme soľou. Baby špenát urestujeme na očistenej šalotke a masle, pridáme lučinu a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2–3 mm, plníme vychladnutou zmesou a pomocou formičky tvoríme pirohy, ktoré varíme v slanej vode 5–8 minút.

  3. 3

    Ragú pripravíme z očistenej tekvice nakrájanej na malé kocky, zo šalotky a z masla, na ktorom ju restujeme a dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu