Špenátové cestoviny s ricottou

Špenátové makaróny s ricottou

Autor receptu: danda3

Moja prvá skúsenosť s ricottou na slano. A určite nie posledná. Príprava vám nezaberie viac ako 30 minút.

2
porcie
15-20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny (pre 2osoby) dáme variť do osolenej vody, môžu byť aj špagety alebo iná cestovina.
  2. Cesnak pokrájame na menšie kúsky a dáme smažiť na rozpálený olej. Keď rozvonia kuchyňu, pridáme špenát, trošku orestujeme a postupne pridávame ricottu. Množstvo podľa chuti, podliala som troškou vody z cestovín, aby omáčka bola krémová. Osolíme a pridáme uvarené cestoviny, premiešame a hneď podávame. Hotovo. Veľmi jednoduché a chutné jedlo.
  3. Poznámka - nabudúce dám viac špenátu, lebo ho veľa neostalo. Poprípade by to mohlo ísť aj s mangoldom.