Špenátové koláče

tedko - bez fotkytedko, 27. apríla 2011

Jeden jarný koláč mám od priateľky.

40 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

kvások :
42g kocka
300 ml
1 čl
Cesto:
300 g uvarené
1 ks
500 g
1 čaj.lyž.
PLNKA:
200 g čerstvý
1 strúčik
štipka




Postup

  1. 1

    Z droždia,mlieka a cukru pripravíme kvások.Zemiaky očistíme,uvaríme,necháme vychladnúť a pretlačíme.Vykysnutý kvások prilejeme k zemiakovej mase,pridáme vajce,soľ a múku. Vypracujeme cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na šesť častí,z ktorých vyvaľkáme placky s priemerom asi 18cm a hrúbkou 1,5cm.Do stredu každej placky dáme sparený špenát ochutený soľou,pretlačeným cesnakom,štipkou muškátového orieška a olejom.Koláče poukladáme na vymastený plech a upečieme vo vyhriatej rúre.

  3. 3

    Kto chce može si pripraviť ku koláčom volské oko ktoré naservírujete priamo na upečený koláč,možete posypať aj strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

pivonka
Už sa teším na sezónu špenátu. Tvoj recept sa mi veľmi páči, už je v KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia