Zapekané špenátové knedličky

Špenátové knedličky pod syrovou perinou (fotorecept)

Autor receptu: remy

Jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo. Špenát v záhradke dozrel a dozrel čas aj na prípravu u nás už tradičnej pochúťky. V tomto recepte som spojil dva rôzne recepty do tejto podoby. Fantázii sa medze nekladú, každý si môže dotvoriť recept podľa vlastnej chuti. Mne chutí takto:

Postup

  1. Cesnak cca 4 strúčiky, nakrájaný na malé kocky krátko orestujeme na oleji. Pridáme umyté, nakrájané, alebo natrhané listy špenátu, chvíľku podusíme, mierne okoreníme. Šunkovú salámu, alebo inú mäkkú salámu orestujeme na panvičke, pridáme k špenátu.
  2. Rohlíky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom. Pridáme polovicu nastrúhaného syru, vajíčka a vychladnutú zmes so špenátom. Podľa potreby zahustíme trochou strúhanky.
  3. Zmes premiešame a vložíme do mikroténového sáčku. Sáčok zauzlíme a masu vytvarujeme do valca. Varíme v mierne vriacej vode cca 30 minút. Uvarenú knedličku nakrájame, uložíme do vymastenej zapekacej misky.
  4. Na každú knedličku položíme plátok mozzarelly, zalejeme smotanou zmiešanou s druhou polovicou nastrúhaného syra. Dáme zapiecť cca 40 minút na 180°C.