Špenátové halušky

Špenátové halušky
Foto: mariana33
mariana33Mariana33, recept pridal: 27. júna 2013 10:31Ďalšie jeho recepty

Nenáročné na prípravu...kamarátka chcela vyskúšať špenátové halušky, tak som jej ich takto uvarila a pochvaľovala si:o)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z múky, vajca a rozmrazeného špenátu si vypracujeme cesto, kt. osolíme. Vo vriacej osolenej vode uvaríme halušky.

2

Omáčku pripravíme tak, že na masle orestujeme pokrájanú cibuľu. Pridáme smotanu, syr a nakoniec šampiňóny. Povaríme a podľa potreby dochutíme soľou.

3

Omáčku nalejeme na halušky. Buď na jednotlivé porcie, alebo zmiešame spolu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jujoska, 27. júna 2013 o 13:27
    halusky robim presne podla toho isteho receptu, ale nedavam ziadny taveny syr, len tvrdy a nivu. Naco nejake fosforecnany, ked to ide aj bez nich » www.viescojes.sk/clanky/mlieko-a-mliecne-vyrobky/tavene-...
    Ale je to kazdeho volba, ze?


  • zuzulienka03, 27. júna 2013 o 13:41
    ja do týchto halušiek vôbec nepridávam vajce, vraj z nich rýchlo stvrdnú.. používam hladkú múku, špenátový pretlak, vodu, soľ a prášok do pečiva...
    aj postup pri omáčke by som zvolila iný, nemám totiž rada chuť varených šampiónov, radšej ich orestujem spolu s cibuľkou a potom zalejem šlahačkovou smotanou a pridám eidam/nivu/iný syr.... (nie bambino) ...


  • izabella929, 27. júna 2013 o 15:40
    môže to byť celkom fajn jedlo....)


  • mariana33, 27. júna 2013 o 17:17
    ani ja nie som veľmi zástanca tavených syrov, robievam omáčku väčšinou syrovú...toto som skúšala pre kámošku, lebo mi kúpila kalendár a dávala mi ho s vetou, v tom a tom týždni sú špenátové halušky, tak také chcem a vtedy prídem na obed...


  • mariana33, 27. júna 2013 o 17:18
    zuzulienka03...u nás akékoľvek halušky nestihnú stvrdnúť:o)


  • mariana33, 27. júna 2013 o 17:24
    aj toto je zaujímave...preto tavené syry iba s mierou
    » www.stream.cz/peklonataliri/781552-peklo-na-taliri-ta...


  • bojar, 9. júla 2013 o 15:13
    špenát mám rád aj halušky milujem, ale tokúto gebuzinu ani vidieť


  • mariana33, 10. júla 2013 o 09:31
    nikto ti to nekáže jesť


  • evusik, 10. júla 2013 o 09:45
    náhodou toto je veľmi dobrý a rýchly recept... halušky úplná klasika, ja napríklad robím halušky z miešanej múky, sypem od oko, základ hladká, trochu polohrubej, trochu viac hrubej...
    čo sa týka syra predsa každý si aj tak dá aký bude chcieť a aký doma má, respektíve aký kupuje, vynikajúca omáčka je s Nivou čiže so syrom s modrou plesňou a s opečenou slaninkou navrch :-) jednoducho keď potrebujem rýchlo navariť niečo sýto toto je dobrá voľba a omáčka podľa toho čo mám v chladničke...
    @bojar na jedlo sa nehovorí gebuzina... veď ti nikto nesedí na krku a nenúti ťa to zjesť :-(


  • mariana33, 10. júla 2013 o 09:49
    evusik...ďakujem...už som chcela vyhodiť PC a vykašlať sa na celú varechu a všetko zmazať...nechápem, mne keď sa dačo nepozdáva...,nekomentujem,idem na ďalší recept...pri deťoch veľa nestíham, tak mi veľa receptov unikne a zapnúť to po pár dňoch a vidieť bojarov komentár, no nebudem klamať...pokazil mi náladu...:o(


  • evusik, 10. júla 2013 o 10:01
    @mariana33 nenechaj si pokaziť krásny deň... ešte si pamätám aké to bolo pri dvoch malých deťoch všetko postíhať... a veru varenie bolo to posledné čo som riešila, hlavne aby to bolo rýchlo, aby sme sa najedli a neskôr keď boli väčší aby toho bolo veľa :-) pekný deň ti prajem :-)


  • mariana33, 10. júla 2013 o 10:06
    evusik...našťastie deti mi ho vylepšili...už len vedieť čo dnes na obed a ako dostať do nich dáku zeleninku...aj tebe prajem pekný deň:o)


  • 2michal, 10. júla 2013 o 11:47
    @mariana33 ,
    nenechaj sa znechutiť,rcp. si každý môže predsa prispôsobiť podľa seba a čo mu chutí.Dúfam že ťa @bojar nerozhodí a naďalej budeš prispievať do Varechy,pekný deň ti prajem :-)


  • irenaw, 10. júla 2013 o 11:56
    @mariana33 TS :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist