Špenátové halušky

Špenátové halušky
Foto: mariana33
mariana33Mariana33, recept pridal: 27. júna 2013 10:31Ďalšie jeho recepty

Nenáročné na prípravu...kamarátka chcela vyskúšať špenátové halušky, tak som jej ich takto uvarila a pochvaľovala si:o)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z múky, vajca a rozmrazeného špenátu si vypracujeme cesto, kt. osolíme. Vo vriacej osolenej vode uvaríme halušky.

2

Omáčku pripravíme tak, že na masle orestujeme pokrájanú cibuľu. Pridáme smotanu, syr a nakoniec šampiňóny. Povaríme a podľa potreby dochutíme soľou.

3

Omáčku nalejeme na halušky. Buď na jednotlivé porcie, alebo zmiešame spolu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jujoska, 27. júna 2013 o 13:27
    halusky robim presne podla toho isteho receptu, ale nedavam ziadny taveny syr, len tvrdy a nivu. Naco nejake fosforecnany, ked to ide aj bez nich » www.viescojes.sk/clanky/mlieko-a-mliecne-vyrobky/tavene-...
    Ale je to kazdeho volba, ze?


  • zuzulienka03, 27. júna 2013 o 13:41
    ja do týchto halušiek vôbec nepridávam vajce, vraj z nich rýchlo stvrdnú.. používam hladkú múku, špenátový pretlak, vodu, soľ a prášok do pečiva...
    aj postup pri omáčke by som zvolila iný, nemám totiž rada chuť varených šampiónov, radšej ich orestujem spolu s cibuľkou a potom zalejem šlahačkovou smotanou a pridám eidam/nivu/iný syr.... (nie bambino) ...


  • izabella929, 27. júna 2013 o 15:40
    môže to byť celkom fajn jedlo....)


  • mariana33, 27. júna 2013 o 17:17
    ani ja nie som veľmi zástanca tavených syrov, robievam omáčku väčšinou syrovú...toto som skúšala pre kámošku, lebo mi kúpila kalendár a dávala mi ho s vetou, v tom a tom týždni sú špenátové halušky, tak také chcem a vtedy prídem na obed...


  • mariana33, 27. júna 2013 o 17:18
    zuzulienka03...u nás akékoľvek halušky nestihnú stvrdnúť:o)


  • mariana33, 27. júna 2013 o 17:24
    aj toto je zaujímave...preto tavené syry iba s mierou
    » www.stream.cz/peklonataliri/781552-peklo-na-taliri-ta...


  • bojar, 9. júla 2013 o 15:13
    špenát mám rád aj halušky milujem, ale tokúto gebuzinu ani vidieť


  • mariana33, 10. júla 2013 o 09:31
    nikto ti to nekáže jesť


  • evusik, 10. júla 2013 o 09:45
    náhodou toto je veľmi dobrý a rýchly recept... halušky úplná klasika, ja napríklad robím halušky z miešanej múky, sypem od oko, základ hladká, trochu polohrubej, trochu viac hrubej...
    čo sa týka syra predsa každý si aj tak dá aký bude chcieť a aký doma má, respektíve aký kupuje, vynikajúca omáčka je s Nivou čiže so syrom s modrou plesňou a s opečenou slaninkou navrch :-) jednoducho keď potrebujem rýchlo navariť niečo sýto toto je dobrá voľba a omáčka podľa toho čo mám v chladničke...
    @bojar na jedlo sa nehovorí gebuzina... veď ti nikto nesedí na krku a nenúti ťa to zjesť :-(


  • mariana33, 10. júla 2013 o 09:49
    evusik...ďakujem...už som chcela vyhodiť PC a vykašlať sa na celú varechu a všetko zmazať...nechápem, mne keď sa dačo nepozdáva...,nekomentujem,idem na ďalší recept...pri deťoch veľa nestíham, tak mi veľa receptov unikne a zapnúť to po pár dňoch a vidieť bojarov komentár, no nebudem klamať...pokazil mi náladu...:o(


  • evusik, 10. júla 2013 o 10:01
    @mariana33 nenechaj si pokaziť krásny deň... ešte si pamätám aké to bolo pri dvoch malých deťoch všetko postíhať... a veru varenie bolo to posledné čo som riešila, hlavne aby to bolo rýchlo, aby sme sa najedli a neskôr keď boli väčší aby toho bolo veľa :-) pekný deň ti prajem :-)


  • mariana33, 10. júla 2013 o 10:06
    evusik...našťastie deti mi ho vylepšili...už len vedieť čo dnes na obed a ako dostať do nich dáku zeleninku...aj tebe prajem pekný deň:o)


  • 2michal, 10. júla 2013 o 11:47
    @mariana33 ,
    nenechaj sa znechutiť,rcp. si každý môže predsa prispôsobiť podľa seba a čo mu chutí.Dúfam že ťa @bojar nerozhodí a naďalej budeš prispievať do Varechy,pekný deň ti prajem :-)


  • irenaw, 10. júla 2013 o 11:56
    @mariana33 TS :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist