Špenátové halušky

Špenátové halušky
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, recept pridal: 20. januára 2011 15:20Ďalšie jeho recepty

Najlepšie halušky na svete. ;-)

Suroviny

10
minút
príprava
3
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Rozmrazíme si špenát. Pridáme hladkú múku, soľ a zamiešame. Cesto by malo byťpolohusté.
Špenátové halušky - obrázok 1

Takto pripravené cesto nahádžeme cez sitko na halušky do vriacej vody a uvaríme. Uvarené halušky budu plávaťna povrchu.

Scedíme a prepláchneme vodou.

Syrová omáčka: Na panvici si rozohrejeme 1PL masla a 1PL oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibulu. Osmažíme. Keď je cibula osmažená pridáme smotanu na varenie a všetky ostatné suroviny. Syry si pred pridaním nastrúhame na strúhadle. A zohrievame, nevaríme, kým sa nám všetky syry pekne neroztopia a nespoja. Hotovú omáčku ochutíme čiernym korením. Nesolíme kedže syry sú slané.
Špenátové halušky - obrázok 4

Halušky servírujeme na tanieri poliate syrovou omáčkou. Zabudla som odfotiť, preto žiaden obrázok. A už len maškrtíme. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

18 komentárov k receptu
  • bejda7, 20. januára 2011 o 16:56
    Mňamky,poznám ale robievam omáčku so šunkou...nabudúce skúsim tvoju:)


  • alzbetka2, 20. januára 2011 o 17:19
    Špenátové halušky ma láka už dávnejšie spraviť, tieto vyzerajú dobre, len ja by som ich neprepláchla vodou po uvarení. Mám pocit, že tou vodou spláchneš všetko dobré z halušiek:) uložené...


  • klaura, 20. januára 2011 o 17:31
    jééééj. toto robievam ... sú naozaj výborné ...


  • wevewe, 20. januára 2011 o 18:35
    no musim si pomoct rukou, aby som si zavrela usta, co mi zostali od uzasu otvorene. spenatove halusky milujem a netusila som, ze to je take jednoduche. velka vdaka


  • honestka, 20. januára 2011 o 21:28
    aj nam chutia a pastu si robim tiez spenatovu aj s inymi bylinkami, ci paradajkami. jednoduche a predsa vzdy ine, aj mi skvrka v brusku...


  • ketty3811, 20. januára 2011 o 22:14
    už som o nich počula,ale nerobila.Stále na nich nejako zabudnem.Takže ukladám a snáď čoskoro urobím.:-)


  • dorisa, 21. januára 2011 o 00:02
    Musím si ich niekedy urobiť, ale len pre seba, doma mi to neje moj priateľ. Ukladám si recept, dakujem.


  • andulka2, 21. januára 2011 o 08:48
    Odporúčam rozmrazovať špenát na hustom sitku nad miskou, vytečie z neho tá špinavozelená horká šťava a je jemnejší.


  • nikina1510, 21. januára 2011 o 13:07
    hurá, tu je recept...už som na ne aj zabudla :) veľmi mi v reštaurácii chutili aj s tou syrovou omáčkou, domáce budú určite ešte lepšie ;)


  • zsuzsu, 21. januára 2011 o 16:32
    mám všetko,idem spraviť :) mnamky...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 8 komentárov)
  • dogagador, 21. januára 2011 o 17:12
    su v plane!!


  • danila, 22. januára 2011 o 10:13
    idem na ne, špenát je už kúpený...


  • ursula4, 2. februára 2011 o 14:23
    uvarené,zjedené a veľmi dobré


  • sissi29, 9. februára 2011 o 17:16
    @ursula4 , som rada že chutili. ;-)


  • 3sandra3, 14. februára 2012 o 16:40
    superné halušky


  • margarida, 23. mája 2012 o 11:17
    Ja používam v sezóne čerstvý rozmixovaný špenát, sú výborné.


  • tinuska4, 7. mája 2013 o 11:23
    chyba mi tam vajicko do halusiek, alebo sa mylim?


  • hannes, 23. októbra 2013 o 14:32
    Ak sa chceš rýchlo najesť, nemusíš sa zdržovať nejakou omáčkou. Na halušky stačí aj postrúhaná niva či ementál, na porciu lyžica kyslej smotany a ak je, štipka kôpru. Do cesta možno použiť aj polohrubú múku, ale dávať tam vajcia, tak to nie. Inak, je to najjednoduchší recept na svete a robím to tak cca 55 rokov.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist