Špenátové halušky

Špenátové halušky
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, recept pridal: 20. januára 2011 15:20Ďalšie jeho recepty

Najlepšie halušky na svete. ;-)

Suroviny

10
minút
príprava
3
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Rozmrazíme si špenát. Pridáme hladkú múku, soľ a zamiešame. Cesto by malo byťpolohusté.
Špenátové halušky - obrázok 1

2

Takto pripravené cesto nahádžeme cez sitko na halušky do vriacej vody a uvaríme. Uvarené halušky budu plávaťna povrchu.

3

Scedíme a prepláchneme vodou.

4

Syrová omáčka: Na panvici si rozohrejeme 1PL masla a 1PL oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibulu. Osmažíme. Keď je cibula osmažená pridáme smotanu na varenie a všetky ostatné suroviny. Syry si pred pridaním nastrúhame na strúhadle. A zohrievame, nevaríme, kým sa nám všetky syry pekne neroztopia a nespoja. Hotovú omáčku ochutíme čiernym korením. Nesolíme kedže syry sú slané.
Špenátové halušky - obrázok 4

5

Halušky servírujeme na tanieri poliate syrovou omáčkou. Zabudla som odfotiť, preto žiaden obrázok. A už len maškrtíme. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bejda7, 20. januára 2011 o 16:56
    Mňamky,poznám ale robievam omáčku so šunkou...nabudúce skúsim tvoju:)


  • alzbetka2, 20. januára 2011 o 17:19
    Špenátové halušky ma láka už dávnejšie spraviť, tieto vyzerajú dobre, len ja by som ich neprepláchla vodou po uvarení. Mám pocit, že tou vodou spláchneš všetko dobré z halušiek:) uložené...


  • klaura, 20. januára 2011 o 17:31
    jééééj. toto robievam ... sú naozaj výborné ...


  • wevewe, 20. januára 2011 o 18:35
    no musim si pomoct rukou, aby som si zavrela usta, co mi zostali od uzasu otvorene. spenatove halusky milujem a netusila som, ze to je take jednoduche. velka vdaka


  • honestka, 20. januára 2011 o 21:28
    aj nam chutia a pastu si robim tiez spenatovu aj s inymi bylinkami, ci paradajkami. jednoduche a predsa vzdy ine, aj mi skvrka v brusku...


  • ketty3811, 20. januára 2011 o 22:14
    už som o nich počula,ale nerobila.Stále na nich nejako zabudnem.Takže ukladám a snáď čoskoro urobím.:-)


  • dorisa, 21. januára 2011 o 00:02
    Musím si ich niekedy urobiť, ale len pre seba, doma mi to neje moj priateľ. Ukladám si recept, dakujem.


  • andulka2, 21. januára 2011 o 08:48
    Odporúčam rozmrazovať špenát na hustom sitku nad miskou, vytečie z neho tá špinavozelená horká šťava a je jemnejší.


  • nikina1510, 21. januára 2011 o 13:07
    hurá, tu je recept...už som na ne aj zabudla :) veľmi mi v reštaurácii chutili aj s tou syrovou omáčkou, domáce budú určite ešte lepšie ;)


  • zsuzsu, 21. januára 2011 o 16:32
    mám všetko,idem spraviť :) mnamky...


  • dogagador, 21. januára 2011 o 17:12
    su v plane!!


  • danila, 22. januára 2011 o 10:13
    idem na ne, špenát je už kúpený...


  • ursula4, 2. februára 2011 o 14:23
    uvarené,zjedené a veľmi dobré


  • sissi29, 9. februára 2011 o 17:16
    @ursula4 , som rada že chutili. ;-)


  • 3sandra3, 14. februára 2012 o 16:40
    superné halušky


  • margarida, 23. mája 2012 o 11:17
    Ja používam v sezóne čerstvý rozmixovaný špenát, sú výborné.


  • tinuska4, 7. mája 2013 o 11:23
    chyba mi tam vajicko do halusiek, alebo sa mylim?


  • hannes, 23. októbra 2013 o 14:32
    Ak sa chceš rýchlo najesť, nemusíš sa zdržovať nejakou omáčkou. Na halušky stačí aj postrúhaná niva či ementál, na porciu lyžica kyslej smotany a ak je, štipka kôpru. Do cesta možno použiť aj polohrubú múku, ale dávať tam vajcia, tak to nie. Inak, je to najjednoduchší recept na svete a robím to tak cca 55 rokov.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist