Špenátové halušky

Špenátové halušky
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, recept pridal: 20. januára 2011 15:20Ďalšie jeho recepty

Najlepšie halušky na svete. ;-)

Suroviny

10
minút
príprava
3
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Rozmrazíme si špenát. Pridáme hladkú múku, soľ a zamiešame. Cesto by malo byťpolohusté.
Špenátové halušky - obrázok 1

2

Takto pripravené cesto nahádžeme cez sitko na halušky do vriacej vody a uvaríme. Uvarené halušky budu plávaťna povrchu.

3

Scedíme a prepláchneme vodou.

4

Syrová omáčka: Na panvici si rozohrejeme 1PL masla a 1PL oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibulu. Osmažíme. Keď je cibula osmažená pridáme smotanu na varenie a všetky ostatné suroviny. Syry si pred pridaním nastrúhame na strúhadle. A zohrievame, nevaríme, kým sa nám všetky syry pekne neroztopia a nespoja. Hotovú omáčku ochutíme čiernym korením. Nesolíme kedže syry sú slané.
Špenátové halušky - obrázok 4

5

Halušky servírujeme na tanieri poliate syrovou omáčkou. Zabudla som odfotiť, preto žiaden obrázok. A už len maškrtíme. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bejda7, 20. januára 2011 o 16:56
    Mňamky,poznám ale robievam omáčku so šunkou...nabudúce skúsim tvoju:)


  • alzbetka2, 20. januára 2011 o 17:19
    Špenátové halušky ma láka už dávnejšie spraviť, tieto vyzerajú dobre, len ja by som ich neprepláchla vodou po uvarení. Mám pocit, že tou vodou spláchneš všetko dobré z halušiek:) uložené...


  • klaura, 20. januára 2011 o 17:31
    jééééj. toto robievam ... sú naozaj výborné ...


  • wevewe, 20. januára 2011 o 18:35
    no musim si pomoct rukou, aby som si zavrela usta, co mi zostali od uzasu otvorene. spenatove halusky milujem a netusila som, ze to je take jednoduche. velka vdaka


  • honestka, 20. januára 2011 o 21:28
    aj nam chutia a pastu si robim tiez spenatovu aj s inymi bylinkami, ci paradajkami. jednoduche a predsa vzdy ine, aj mi skvrka v brusku...


  • ketty3811, 20. januára 2011 o 22:14
    už som o nich počula,ale nerobila.Stále na nich nejako zabudnem.Takže ukladám a snáď čoskoro urobím.:-)


  • dorisa, 21. januára 2011 o 00:02
    Musím si ich niekedy urobiť, ale len pre seba, doma mi to neje moj priateľ. Ukladám si recept, dakujem.


  • andulka2, 21. januára 2011 o 08:48
    Odporúčam rozmrazovať špenát na hustom sitku nad miskou, vytečie z neho tá špinavozelená horká šťava a je jemnejší.


  • nikina1510, 21. januára 2011 o 13:07
    hurá, tu je recept...už som na ne aj zabudla :) veľmi mi v reštaurácii chutili aj s tou syrovou omáčkou, domáce budú určite ešte lepšie ;)


  • zsuzsu, 21. januára 2011 o 16:32
    mám všetko,idem spraviť :) mnamky...


  • dogagador, 21. januára 2011 o 17:12
    su v plane!!


  • danila, 22. januára 2011 o 10:13
    idem na ne, špenát je už kúpený...


  • ursula4, 2. februára 2011 o 14:23
    uvarené,zjedené a veľmi dobré


  • sissi29, 9. februára 2011 o 17:16
    @ursula4 , som rada že chutili. ;-)


  • 3sandra3, 14. februára 2012 o 16:40
    superné halušky


  • margarida, 23. mája 2012 o 11:17
    Ja používam v sezóne čerstvý rozmixovaný špenát, sú výborné.


  • tinuska4, 7. mája 2013 o 11:23
    chyba mi tam vajicko do halusiek, alebo sa mylim?


  • hannes, 23. októbra 2013 o 14:32
    Ak sa chceš rýchlo najesť, nemusíš sa zdržovať nejakou omáčkou. Na halušky stačí aj postrúhaná niva či ementál, na porciu lyžica kyslej smotany a ak je, štipka kôpru. Do cesta možno použiť aj polohrubú múku, ale dávať tam vajcia, tak to nie. Inak, je to najjednoduchší recept na svete a robím to tak cca 55 rokov.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist