Špenátové halušky

sissi29 - fotkasissi29, 20. januára 2011
Špenátové halušky
Foto: sissi29

Najlepšie halušky na svete. ;-)

10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
syrová omáčka:
250 ml
1 ks
100 g, neúdený
100 g
50 g
1 ks, menšia
1 PL, na dusenie
1 PL
 na ochutenie




Postup

  1. 1

    Rozmrazíme si špenát. Pridáme hladkú múku, soľ a zamiešame. Cesto by malo byťpolohusté.

    Špenátové halušky - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravené cesto nahádžeme cez sitko na halušky do vriacej vody a uvaríme. Uvarené halušky budu plávaťna povrchu.

  3. 3

    Scedíme a prepláchneme vodou.

  4. 4

    Syrová omáčka: Na panvici si rozohrejeme 1PL masla a 1PL oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibulu. Osmažíme. Keď je cibula osmažená pridáme smotanu na varenie a všetky ostatné suroviny. Syry si pred pridaním nastrúhame na strúhadle. A zohrievame, nevaríme, kým sa nám všetky syry pekne neroztopia a nespoja. Hotovú omáčku ochutíme čiernym korením. Nesolíme kedže syry sú slané.

    Špenátové halušky - obrázok 4
  5. 5

    Halušky servírujeme na tanieri poliate syrovou omáčkou. Zabudla som odfotiť, preto žiaden obrázok. A už len maškrtíme. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

bejda7
Mňamky,poznám ale robievam omáčku so šunkou...nabudúce skúsim tvoju:)
alzbetka2
Špenátové halušky ma láka už dávnejšie spraviť, tieto vyzerajú dobre, len ja by som ich neprepláchla vodou po uvarení. Mám pocit, že tou vodou spláchneš všetko dobré z halušiek:) uložené...
klaura
jééééj. toto robievam ... sú naozaj výborné ...
wevewe
no musim si pomoct rukou, aby som si zavrela usta, co mi zostali od uzasu otvorene. spenatove halusky milujem a netusila som, ze to je take jednoduche. velka vdaka
honestka
aj nam chutia a pastu si robim tiez spenatovu aj s inymi bylinkami, ci paradajkami. jednoduche a predsa vzdy ine, aj mi skvrka v brusku...
ketty3811
už som o nich počula,ale nerobila.Stále na nich nejako zabudnem.Takže ukladám a snáď čoskoro urobím.:-)
dorisa
Musím si ich niekedy urobiť, ale len pre seba, doma mi to neje moj priateľ. Ukladám si recept, dakujem.
andulka2
Odporúčam rozmrazovať špenát na hustom sitku nad miskou, vytečie z neho tá špinavozelená horká šťava a je jemnejší.
nikina1510
hurá, tu je recept...už som na ne aj zabudla :) veľmi mi v reštaurácii chutili aj s tou syrovou omáčkou, domáce budú určite ešte lepšie ;)
margarida
Ja používam v sezóne čerstvý rozmixovaný špenát, sú výborné.
hannes
Ak sa chceš rýchlo najesť, nemusíš sa zdržovať nejakou omáčkou. Na halušky stačí aj postrúhaná niva či ementál, na porciu lyžica kyslej smotany a ak je, štipka kôpru. Do cesta možno použiť aj polohrubú múku, ale dávať tam vajcia, tak to nie. Inak, je to najjednoduchší recept na svete a robím to tak cca 55 rokov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia