Špenátové halušky so syrom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba
druhy múky, vajcia, prelisovaný cesnak, soľ a vodu podľa potreby, aby vzniklo polotuhé cesto.
- Do vriacej osolenej vody postupne pretláčame cez sito na halušky pripravené cesto, necháme prevrieť a keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou. Na panvici na troške oleja urestujeme na tenké pásiky nakrájané šampiňóny s kolieskami póru.
- Prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú nivu a necháme prevrieť. Halušky naservírujeme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme parmezánom.
|