Špenátové halušky so syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba druhy múky, vajcia, prelisovaný cesnak, soľ a vodu podľa potreby, aby vzniklo polotuhé cesto.
  2. Do vriacej osolenej vody postupne pretláčame cez sito na halušky pripravené cesto, necháme prevrieť a keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou. Na panvici na troške oleja urestujeme na tenké pásiky nakrájané šampiňóny s kolieskami póru.
  3. Prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú nivu a necháme prevrieť. Halušky naservírujeme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme parmezánom.