Špenátová roláda

Autor receptu: avanka

Opäť niečo iné, ale jednoduché a vynikajúce.... jedol aj môj manžel, ktorý inak špenát nezje:-)

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Špenát si necháme voľne rozmraziť, vodu zlejeme. Pridáme žĺtka, ochutíme soľou, cesnakom, premiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Zľahka premiešame
  2. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 st asi 12-15 minút. Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním všetkých surovín. Z upečenej rolády stiahneme papier na pečenie ešte za horúca, necháme vychladnúť. Natrieme plnkou, zrolujeme a necháme v chlade stuhnúť.