Špenátová roláda
Autor receptu: avanka
Opäť niečo iné, ale jednoduché a vynikajúce....
jedol aj môj manžel, ktorý inak špenát nezje:-)
6 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Špenát si necháme voľne rozmraziť, vodu zlejeme. Pridáme žĺtka, ochutíme soľou, cesnakom, premiešame.
Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
Zľahka premiešame
- Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 st asi 12-15 minút.
Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním všetkých surovín.
Z upečenej rolády stiahneme papier na pečenie ešte za horúca, necháme vychladnúť.
Natrieme plnkou, zrolujeme a necháme v chlade stuhnúť.