Špenátová roláda

Špenátová roláda
Foto: avanka
avankaAvanka, recept pridal: 8. apríla 2010 13:32Ďalšie jeho recepty

Opäť niečo iné, ale jednoduché a vynikajúce.... jedol aj môj manžel, ktorý inak špenát nezje:-)

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Špenát si necháme voľne rozmraziť, vodu zlejeme. Pridáme žĺtka, ochutíme soľou, cesnakom, premiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Zľahka premiešame

Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 st asi 12-15 minút. Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním všetkých surovín. Z upečenej rolády stiahneme papier na pečenie ešte za horúca, necháme vychladnúť. Natrieme plnkou, zrolujeme a necháme v chlade stuhnúť.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

22 komentárov k receptu
  • hanina, 8. apríla 2010 o 15:21
    Vďaka, vyzerá to tak sviežo a pekne. A hoci špenát nezbožňujem, jem ho kvôli zdraviu. Takže vyskúšam.


  • jerica, 8. apríla 2010 o 16:05
    Tak tento reept je pre mňa ako stvorený, ľahko a dostupný,nemusí byť pre manžela , stačí pre mňa. Pridávam KK. Vyskúšam.


  • frezia68, 8. apríla 2010 o 18:22
    Tiež rada vyskúšam a v poradovníku ho uprednostním práve kvôli špenátu.


  • cukrarka, 8. apríla 2010 o 21:04
    super jedlo, už som niečo také isté jedla na návšteve - bolo to super... doporučujem a aj si urobim


  • jezibabka1, 9. apríla 2010 o 07:51
    @avanka konečne som sa dočkala :)) mala som recept, ale už je stratený a chcela som to urobiť už dávnejšie, vďaka:)


  • bozulka, 10. apríla 2010 o 15:04
    Špenát máme veľmi radi,ale vtejto podobe som ešte nerobila.Vyskúšam,o chvíľu bude nový.


  • brigita, 11. apríla 2010 o 18:54
    Tak tento recept určite urobím, špenát zbožňujem,nenapadlo ma urobiť aj roládu, ale vyzerá vynikajúco, je s tým menej roboty ako z plnením do pirohov, ďakujem za recept, uložila som si ho.


  • ekamama, 21. apríla 2010 o 17:02
    dakuijem vyskušame dam vediet ake to bolo


  • braxi, 30. apríla 2010 o 09:08
    prosím o radu...zrolujem po šírke, alebo po dlžke? Dakujem za skorú odpoved...


  • avanka, 30. apríla 2010 o 10:52
    Braxi, po dlzke:-)


  • ainy, 24. októbra 2010 o 14:09
    Ja som ju robila predvčerom, ale som veľmi nestíhala, tak som si kúpila z Kauflandu pikantnú syrovú nátierku a naplnila ňou roládu. Ale sa mi to vypomstilo, lebo tá nátierka nemá až takú hustotu, takže budem vedieť :-) Inak roláda je úžasná


  • macusa, 1. júla 2011 o 17:12
    pred hodinou som dokoncila 2 rolady. zajtra mame velku rodinnu oslavu a uz teraz viem ze si vsetci budu oblizovat prsty! taktiez mame doma kritikov a ti boli tentokrat nadmieru spokojni ( zrezala som im konceky :D)!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 10 komentárov)
  • 3sandra3, 2. augusta 2011 o 20:44
    super recept.... niečo nové pre mňa,,ukladám a ihneď skúšam - cez víkend


  • nonna, 24. februára 2012 o 13:45
    Tak a táto je fakt perfektná...."nešramotí" ju nič od mäsa. Opäť pridávam do svojej kuchárky. Tuším ste špecialistka na syrové rolády!


  • celievi, 20. apríla 2012 o 09:45
    Naozaj výborné, odporúčam :)


  • maria19, 10. septembra 2012 o 19:28
    Mohls by som sa prosim vas spytat,ze na aky velky plech ste to robili ? aby som to neurobila na maly a potom bude velmi hruba. Dakujem za odpoved.


  • ebaka, 5. decembra 2012 o 16:16
    tak toto skúsim,ukladám ...raz som ju ochutnala,bola super


  • hanaire, 27. marca 2013 o 20:46
    ide Veľká noc, výborný recept ... pridávam do KK a ďakujem za inšpiráciu


  • janci27, 10. apríla 2013 o 14:59
    Aky spenat mozem pouzit, pretlak mrazeny alebo ten kuskovy spenat mrazeny? ktory bude lepsi? dakujem


  • avanka, 10. apríla 2013 o 18:43
    rozhodne pretlak:-)


  • danja301, 13. apríla 2014 o 12:13
    ja som ju prace dopiekla,absolutne sa mi nedala zlepit z papiera,nechapem.....ono papier by sa uz nemal natierat ,ked je na pecenie....neviem ,co s plnkou ,asi spravim pomazanku....


  • dadakanv, 22. apríla 2014 o 21:07
    Vďaka, Avanka. :) Skúsila som pripraviť na tieto sviatky. Chutila a aj vyzerala super, tak ako tvoja. Dík.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist