Špenátová roláda

Špenátová roláda
Foto: avanka
avankaAvanka, recept pridal: 8. apríla 2010 13:32Ďalšie jeho recepty

Opäť niečo iné, ale jednoduché a vynikajúce.... jedol aj môj manžel, ktorý inak špenát nezje:-)

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Špenát si necháme voľne rozmraziť, vodu zlejeme. Pridáme žĺtka, ochutíme soľou, cesnakom, premiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Zľahka premiešame

2

Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 st asi 12-15 minút. Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním všetkých surovín. Z upečenej rolády stiahneme papier na pečenie ešte za horúca, necháme vychladnúť. Natrieme plnkou, zrolujeme a necháme v chlade stuhnúť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hanina, 8. apríla 2010 o 15:21
    Vďaka, vyzerá to tak sviežo a pekne. A hoci špenát nezbožňujem, jem ho kvôli zdraviu. Takže vyskúšam.


  • jerica, 8. apríla 2010 o 16:05
    Tak tento reept je pre mňa ako stvorený, ľahko a dostupný,nemusí byť pre manžela , stačí pre mňa. Pridávam KK. Vyskúšam.


  • frezia68, 8. apríla 2010 o 18:22
    Tiež rada vyskúšam a v poradovníku ho uprednostním práve kvôli špenátu.


  • cukrarka, 8. apríla 2010 o 21:04
    super jedlo, už som niečo také isté jedla na návšteve - bolo to super... doporučujem a aj si urobim


  • jezibabka1, 9. apríla 2010 o 07:51
    @avanka konečne som sa dočkala :)) mala som recept, ale už je stratený a chcela som to urobiť už dávnejšie, vďaka:)


  • bozulka, 10. apríla 2010 o 15:04
    Špenát máme veľmi radi,ale vtejto podobe som ešte nerobila.Vyskúšam,o chvíľu bude nový.


  • brigita, 11. apríla 2010 o 18:54
    Tak tento recept určite urobím, špenát zbožňujem,nenapadlo ma urobiť aj roládu, ale vyzerá vynikajúco, je s tým menej roboty ako z plnením do pirohov, ďakujem za recept, uložila som si ho.


  • ekamama, 21. apríla 2010 o 17:02
    dakuijem vyskušame dam vediet ake to bolo


  • braxi, 30. apríla 2010 o 09:08
    prosím o radu...zrolujem po šírke, alebo po dlžke? Dakujem za skorú odpoved...


  • avanka, 30. apríla 2010 o 10:52
    Braxi, po dlzke:-)


  • ainy, 24. októbra 2010 o 14:09
    Ja som ju robila predvčerom, ale som veľmi nestíhala, tak som si kúpila z Kauflandu pikantnú syrovú nátierku a naplnila ňou roládu. Ale sa mi to vypomstilo, lebo tá nátierka nemá až takú hustotu, takže budem vedieť :-) Inak roláda je úžasná


  • macusa, 1. júla 2011 o 17:12
    pred hodinou som dokoncila 2 rolady. zajtra mame velku rodinnu oslavu a uz teraz viem ze si vsetci budu oblizovat prsty! taktiez mame doma kritikov a ti boli tentokrat nadmieru spokojni ( zrezala som im konceky :D)!


  • 3sandra3, 2. augusta 2011 o 20:44
    super recept.... niečo nové pre mňa,,ukladám a ihneď skúšam - cez víkend


  • nonna, 24. februára 2012 o 13:45
    Tak a táto je fakt perfektná...."nešramotí" ju nič od mäsa. Opäť pridávam do svojej kuchárky. Tuším ste špecialistka na syrové rolády!


  • celievi, 20. apríla 2012 o 09:45
    Naozaj výborné, odporúčam :)


  • maria19, 10. septembra 2012 o 19:28
    Mohls by som sa prosim vas spytat,ze na aky velky plech ste to robili ? aby som to neurobila na maly a potom bude velmi hruba. Dakujem za odpoved.


  • ebaka, 5. decembra 2012 o 16:16
    tak toto skúsim,ukladám ...raz som ju ochutnala,bola super


  • hanaire, 27. marca 2013 o 20:46
    ide Veľká noc, výborný recept ... pridávam do KK a ďakujem za inšpiráciu


  • janci27, 10. apríla 2013 o 14:59
    Aky spenat mozem pouzit, pretlak mrazeny alebo ten kuskovy spenat mrazeny? ktory bude lepsi? dakujem


  • avanka, 10. apríla 2013 o 18:43
    rozhodne pretlak:-)


  • danja301, 13. apríla 2014 o 12:13
    ja som ju prace dopiekla,absolutne sa mi nedala zlepit z papiera,nechapem.....ono papier by sa uz nemal natierat ,ked je na pecenie....neviem ,co s plnkou ,asi spravim pomazanku....


  • dadakanv, 22. apríla 2014 o 21:07
    Vďaka, Avanka. :) Skúsila som pripraviť na tieto sviatky. Chutila a aj vyzerala super, tak ako tvoja. Dík.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist