Špenátová roláda

avanka - bez fotkyavanka, 8. apríla 2010
Špenátová roláda
Foto: avanka

Opäť niečo iné, ale jednoduché a vynikajúce.... jedol aj môj manžel, ktorý inak špenát nezje:-)

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
2 ks
3 lyžice
2 lyžice
2 lyžičky
4 strúčiky
150 g
50 g
50 g
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Špenát si necháme voľne rozmraziť, vodu zlejeme. Pridáme žĺtka, ochutíme soľou, cesnakom, premiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Zľahka premiešame

  2. 2

    Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 st asi 12-15 minút. Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním všetkých surovín. Z upečenej rolády stiahneme papier na pečenie ešte za horúca, necháme vychladnúť. Natrieme plnkou, zrolujeme a necháme v chlade stuhnúť.

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka, vyzerá to tak sviežo a pekne. A hoci špenát nezbožňujem, jem ho kvôli zdraviu. Takže vyskúšam.
jerica
Tak tento reept je pre mňa ako stvorený, ľahko a dostupný,nemusí byť pre manžela , stačí pre mňa. Pridávam KK. Vyskúšam.
frezia68
Tiež rada vyskúšam a v poradovníku ho uprednostním práve kvôli špenátu.
cukrarka
super jedlo, už som niečo také isté jedla na návšteve - bolo to super... doporučujem a aj si urobim
jezibabka1
@avanka konečne som sa dočkala :)) mala som recept, ale už je stratený a chcela som to urobiť už dávnejšie, vďaka:)
bozulka
Špenát máme veľmi radi,ale vtejto podobe som ešte nerobila.Vyskúšam,o chvíľu bude nový.
brigita
Tak tento recept určite urobím, špenát zbožňujem,nenapadlo ma urobiť aj roládu, ale vyzerá vynikajúco, je s tým menej roboty ako z plnením do pirohov, ďakujem za recept, uložila som si ho.
braxi
prosím o radu...zrolujem po šírke, alebo po dlžke? Dakujem za skorú odpoved...
ainy
Ja som ju robila predvčerom, ale som veľmi nestíhala, tak som si kúpila z Kauflandu pikantnú syrovú nátierku a naplnila ňou roládu. Ale sa mi to vypomstilo, lebo tá nátierka nemá až takú hustotu, takže budem vedieť :-) Inak roláda je úžasná
macusa
pred hodinou som dokoncila 2 rolady. zajtra mame velku rodinnu oslavu a uz teraz viem ze si vsetci budu oblizovat prsty! taktiez mame doma kritikov a ti boli tentokrat nadmieru spokojni ( zrezala som im konceky :D)!
3sandra3
super recept.... niečo nové pre mňa,,ukladám a ihneď skúšam - cez víkend
nonna
Tak a táto je fakt perfektná...."nešramotí" ju nič od mäsa. Opäť pridávam do svojej kuchárky. Tuším ste špecialistka na syrové rolády!
maria19
Mohls by som sa prosim vas spytat,ze na aky velky plech ste to robili ? aby som to neurobila na maly a potom bude velmi hruba. Dakujem za odpoved.
ebaka
tak toto skúsim,ukladám ...raz som ju ochutnala,bola super
hanaire
ide Veľká noc, výborný recept ... pridávam do KK a ďakujem za inšpiráciu
janci27
Aky spenat mozem pouzit, pretlak mrazeny alebo ten kuskovy spenat mrazeny? ktory bude lepsi? dakujem
danja301
ja som ju prace dopiekla,absolutne sa mi nedala zlepit z papiera,nechapem.....ono papier by sa uz nemal natierat ,ked je na pecenie....neviem ,co s plnkou ,asi spravim pomazanku....
dadakanv
Vďaka, Avanka. :) Skúsila som pripraviť na tieto sviatky. Chutila a aj vyzerala super, tak ako tvoja. Dík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia