Špenátová roláda

peti - fotkapeti, 1. marca 2015
Špenátová roláda
Foto: peti

Tento recept pripravujeme hlavne na veľkonočné sviatky.

10
porcií
15 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g mrazený
120 g
1/2 ČL
3 ks surové
1 strúčik
3 ks
Plnka:
3 ks
1 ks varené
1 ks
125 g




Postup

  1. 1

    Do špenátu vmiešame 3 žĺtky a polohrubú múku. Pridáme pretlačený cesnak a osolíme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zapracujeme do špenátovej zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto. Upečieme vo vyhriatej rúre. Čas pečenia 8 min. pri 180 stupňov C.

    Špenátová roláda - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Vajce uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Vymiešame maslo so soľou a taveným syrom. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a vajce. Všetko dobre premiešame a podľa chuti osolíme.

  3. 3

    Upečené cesto necháme chvíľu odpočívať, potom ho ešte teplé zvinieme aj s papierom.

    Špenátová roláda - obrázok 3
  4. 4

    Rolku po vychladnutí rozmotáme, papier stiahneme a natrieme plnkou. Potom znova opatrne zvinieme a necháme v chlade stuhnúť.

Diskusia k receptu

micanela
velmi pekne, spenat nikdy nesklame - to cesto sa ti pri rolovani nelamalo?
katka78
Už som ju párkrát robila, plním ochuteným odkvapkaným jogurtom, alebo pridám aj strúhaný syr. Ak môžem poradiť - skús ju spraviť z čerstvých špenátových listov, bude krásna bledozelená a získa aj na chuti. Podarila sa ti ale pekne, ja ju nikdy tak dobre nezrolujem.
kuchticka
@peti - zrejme si vyborny kuchar. Tato rolada sa mi naramne paci a skusim co najskor, len mam obavu, ze sa mi nepodari tak pekna ako tebe. Milujem taketo jedla a s penat nadovsetko!!!
Skusim z cerstveho spenatu, lenneviem kolko asi toho cerstveho.
braxi
krásny recept...v rozpise na cesto sú tri vajcia a tri bielka, čiže použijem šesť vajec?
marcel83
Vyskúšame. Páči sa mi to. Asi niekto bude proti, ale s Lunexom robíme takú šunkovo-syrovú roládu, tak vyskúšame aj špenátovú.



amelie
@peti , veľmi sa mi páči tvoja roláda:-))) máš v zásobe ešte niečo zaujímavé? tak sem s tým:-)
amelie
@marcel , musím sa priznať, že občas aj ja používam v kuchyni "nezdravé veci". je to zriedka, ale neverím, že všetci, čo tu vehementne protestujú, sú absolútne "svätí", napríklad taveňáky sme jedli ako deti:-))) mimochodom, francúzski šéfkuchári ich bez problémov používajú, dokonca si vypomáhajú aj bujónovými kockami či colou a ešte preto nikto nezomrel:-) všetko sa dá robiť s rozumom a mierou. a teraz sa asi vyrojí plno múdrych kritikov:-)))
tinca
vydarený roláda,robievam,ale trošku inú plnku:)
jarunka
Zaujimave, este nic take som nerobila, @marcel83 aj tvoje roladky vyzeraju pekne a urcite aj tak chutia, pridaj aj tvoj postup. Dakujem
marcel83
@jarunka tie na foto nie su moje vytvory, ale robim presne identicke. Na Velku noc budem isto robit, tak nafotim a pridam rcp.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia