Špenátová roláda

Špenátová roláda
Foto: Pravda
redakciaRedakcia, recept pridal: 19. septembra 2009 23:17Ďalšie jeho recepty

Suroviny

12-15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Špenát rozmrazíme a dáma do misy, pridáme 3 žĺtka, múku, prelisovaný cesnak a soľ. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do špenátu.

Rozotrieme na papier na pečenie (alebo vymastíme plech a vysypeme múkou) a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 12 až 15 minút.

Upečené zrolujeme aj s papierom anecháme vychladnúť. pozor, cesto sa nesmie piecť veľmi dlho, aby nebolo suché, ale vláčne, prepečené (skúsime špajdlou) aby sa roláda pri točení nelámala.

Uvarené vajce pokrájame nadrobno, vymiešame do penista maslo so syrom, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a vajce, všetko jemne premiešame a osolíme.

Vychladnuté cesto rozmotáme, potrieme plnkou a úplne na okraj, odkiaľ budeme roládu stáčať, dáme stočené prošuto a roládu zvinieme.

Zabalíme do fólie a dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na porcie.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

5 komentárov k receptuMožnosť mazania komentárov autorom receptu bola zrušená na základe diskusie s používateľmi. Nech nie je diskusia na Vareche o cenzúre názorov, ktoré sa nám nepáčia, ale o receptoch, varení a jedení. Každému chutí niečo iné, koľko ľudí toľko chutí. Tak sa nehádajme, a radšej vylepšujme recepty.
  • zdezda, 1. apríla 2010 o 07:25
    Včera som túto roládu robila, snažila som sa o100/6, no po upečení mi nešla z papiera, asi spravím z tej masy jednohubky a určite budúchutné.


  • pivonka, 3. apríla 2010 o 16:02
    V našej rodine je špenát veľmi obľúbený a túto roládu som sa chystala vyskúšať z prvej úrody čerstvého špenátu, ale asi by to nedopadlo dobre. Rozmrazený špenát má v sebe viac vlhkosti.
    Zdezda, často používam papier na pečenie, ale ja ho najprv trochu potriem tuhým pokrmovým tukom. Osvedčilo sa mi to.


  • pivonka, 10. októbra 2010 o 17:50
    Tak som ju konečne vyskúšala a je výborná. Ako som uviedla hore, natrela som papier na pečenie pokrmovým tukom a roláda sa pekne oddelila. Použila som hladkú múku a bez lámania sa zatočila. Je to zaujímavý prvok studenej kuchyne.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • miis, 1. marca 2011 o 13:05
    Robila som ju pred rokom na Veľkú noc, zaujímavo osviežila studenú misu, chutila nám. Piekla som bez papiera priamo v plechu ako bežnú piškótovú roládu a zavinula do normálnej plátenej utierky - všetko bolo o.k. Len toho na veľkú noc bolo (všetkého) veľa.


  • nikolas752991, 28. februára 2012 o 18:14
    ale



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist