Špenátová roláda

Špenátová roláda
Foto: Pravda
redakciaRedakcia, recept pridal: 19. septembra 2009 23:17Ďalšie jeho recepty

Suroviny

12-15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Špenát rozmrazíme a dáma do misy, pridáme 3 žĺtka, múku, prelisovaný cesnak a soľ. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do špenátu.

2

Rozotrieme na papier na pečenie (alebo vymastíme plech a vysypeme múkou) a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 12 až 15 minút.

3

Upečené zrolujeme aj s papierom anecháme vychladnúť. pozor, cesto sa nesmie piecť veľmi dlho, aby nebolo suché, ale vláčne, prepečené (skúsime špajdlou) aby sa roláda pri točení nelámala.

4

Uvarené vajce pokrájame nadrobno, vymiešame do penista maslo so syrom, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a vajce, všetko jemne premiešame a osolíme.

5

Vychladnuté cesto rozmotáme, potrieme plnkou a úplne na okraj, odkiaľ budeme roládu stáčať, dáme stočené prošuto a roládu zvinieme.

6

Zabalíme do fólie a dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na porcie.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    zdezda, 1. apríla 2010 o 07:25
    Včera som túto roládu robila, snažila som sa o100/6, no po upečení mi nešla z papiera, asi spravím z tej masy jednohubky a určite budúchutné.


  • Vymazať

    pivonka, 3. apríla 2010 o 16:02
    V našej rodine je špenát veľmi obľúbený a túto roládu som sa chystala vyskúšať z prvej úrody čerstvého špenátu, ale asi by to nedopadlo dobre. Rozmrazený špenát má v sebe viac vlhkosti.
    Zdezda, často používam papier na pečenie, ale ja ho najprv trochu potriem tuhým pokrmovým tukom. Osvedčilo sa mi to.


  • Vymazať

    pivonka, 10. októbra 2010 o 17:50
    Tak som ju konečne vyskúšala a je výborná. Ako som uviedla hore, natrela som papier na pečenie pokrmovým tukom a roláda sa pekne oddelila. Použila som hladkú múku a bez lámania sa zatočila. Je to zaujímavý prvok studenej kuchyne.


  • Vymazať

    miis, 1. marca 2011 o 13:05
    Robila som ju pred rokom na Veľkú noc, zaujímavo osviežila studenú misu, chutila nám. Piekla som bez papiera priamo v plechu ako bežnú piškótovú roládu a zavinula do normálnej plátenej utierky - všetko bolo o.k. Len toho na veľkú noc bolo (všetkého) veľa.


  • Vymazať

    nikolas752991, 28. februára 2012 o 18:14
    ale



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist