Špenátová roláda

redakciaRedakcia, Bratislava, 19. septembra 2009 23:17
Ďalšie jeho recepty »

Špenátová roládaFoto: Pravda
12-15 min
na 180 °C

Suroviny

400 g
120 g
3 ks
2 strúčiky
1/2 KL
125 g
2-3 ks
1 ks
1 ks
100 g

Postup prípravy

  1. 1

    Špenát rozmrazíme a dáma do misy, pridáme 3 žĺtka, múku, prelisovaný cesnak a soľ. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do špenátu.

  2. 2

    Rozotrieme na papier na pečenie (alebo vymastíme plech a vysypeme múkou) a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 12 až 15 minút.

  3. 3

    Upečené zrolujeme aj s papierom anecháme vychladnúť. pozor, cesto sa nesmie piecť veľmi dlho, aby nebolo suché, ale vláčne, prepečené (skúsime špajdlou) aby sa roláda pri točení nelámala.

  4. 4

    Uvarené vajce pokrájame nadrobno, vymiešame do penista maslo so syrom, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a vajce, všetko jemne premiešame a osolíme.

  5. 5

    Vychladnuté cesto rozmotáme, potrieme plnkou a úplne na okraj, odkiaľ budeme roládu stáčať, dáme stočené prošuto a roládu zvinieme.

  6. 6

    Zabalíme do fólie a dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na porcie.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist