Špenátová roláda

Špenátová roláda
Foto: Pravda
redakciaRedakcia, recept pridal: 19. septembra 2009 23:17Ďalšie jeho recepty

Suroviny

12-15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Špenát rozmrazíme a dáma do misy, pridáme 3 žĺtka, múku, prelisovaný cesnak a soľ. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do špenátu.

2

Rozotrieme na papier na pečenie (alebo vymastíme plech a vysypeme múkou) a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 12 až 15 minút.

3

Upečené zrolujeme aj s papierom anecháme vychladnúť. pozor, cesto sa nesmie piecť veľmi dlho, aby nebolo suché, ale vláčne, prepečené (skúsime špajdlou) aby sa roláda pri točení nelámala.

4

Uvarené vajce pokrájame nadrobno, vymiešame do penista maslo so syrom, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a vajce, všetko jemne premiešame a osolíme.

5

Vychladnuté cesto rozmotáme, potrieme plnkou a úplne na okraj, odkiaľ budeme roládu stáčať, dáme stočené prošuto a roládu zvinieme.

6

Zabalíme do fólie a dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na porcie.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    zdezda, 1. apríla 2010 o 07:25
    Včera som túto roládu robila, snažila som sa o100/6, no po upečení mi nešla z papiera, asi spravím z tej masy jednohubky a určite budúchutné.


  • Vymazať

    pivonka, 3. apríla 2010 o 16:02
    V našej rodine je špenát veľmi obľúbený a túto roládu som sa chystala vyskúšať z prvej úrody čerstvého špenátu, ale asi by to nedopadlo dobre. Rozmrazený špenát má v sebe viac vlhkosti.
    Zdezda, často používam papier na pečenie, ale ja ho najprv trochu potriem tuhým pokrmovým tukom. Osvedčilo sa mi to.


  • Vymazať

    pivonka, 10. októbra 2010 o 17:50
    Tak som ju konečne vyskúšala a je výborná. Ako som uviedla hore, natrela som papier na pečenie pokrmovým tukom a roláda sa pekne oddelila. Použila som hladkú múku a bez lámania sa zatočila. Je to zaujímavý prvok studenej kuchyne.


  • Vymazať

    miis, 1. marca 2011 o 13:05
    Robila som ju pred rokom na Veľkú noc, zaujímavo osviežila studenú misu, chutila nám. Piekla som bez papiera priamo v plechu ako bežnú piškótovú roládu a zavinula do normálnej plátenej utierky - všetko bolo o.k. Len toho na veľkú noc bolo (všetkého) veľa.


  • Vymazať

    nikolas752991, 28. februára 2012 o 18:14
    ale



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist