Špenátová roláda (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Sú tu špenátové rolády,no ja som ju za za svoj manželský život,nikdy nevyskúšala.A to je už čo povedať.Bez rôčika 50 rokov.Sledujem relácie o varení na TV a v poslednej dobe,akoby sa bolo vrecko roztrhlo so špenátovými koláčmi a roládami.
Takže so sa rozhodla vyskúšať aj ja po svojom.Ingrediencie nie sú podľa nijakého receptu.Veľká noc sa blíži a ja som si urobila skúšobnú špenátovú roládu,ktorú by som na studeno naservírovala aj v tento sviatočný deň.
25 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Premyla som špenát,cez dierovanú nádobu.Vo varnej kanvici som zohriala vriacu vodu,ktorou som špenát,prepláchla. Po chvíli som špenát opláchla studenou vodou a vyžmýkala ho.Zostane vám takáto guľa.
Tú som nakrájala.
- Tyčovým mixérom spolu so źĺtkami som špenát vyšľahala.Do tejto masy som pridala polohrubú múku,špetku soli.Vyšľahaný sneh z troch bielkov som pomaličky pridala do masy.Tú som potom naniesla na fóliu na pečenie a dala do vyhriatej rúry na 180 0C.
Nechala som pri tejto teplote piecť 15 minút.
Po upečení som cesto zrolovala aj spolu s fóliou a nechala vychladnúť.
- Plnku som robila z na drobno pokrájaných sušených paradajok,petržlenovej vňati,smotanovej nátierky s príchuťou cesnaku,kyslej smotany.
Vymiešanú nátierku som naniesla na vychladené,špenátové cesto -rovnomerne./Polovicu nátierky./
Na ňu som uložila plátky šunky.Potrebovala som deväť plátkov,aby som zakryla plnku.
- Na ňu som opäť naniesla zvyšok nátierky. Tak som roládu stočila,zabalila do potravinárskej fólie a uložila do chladu.
Robila som ju do-obedu dnes,17.marca,pretože som mala obed od včera.Obyčajne to mám tak v pondelok.
Roládu po schladení,sme len pred chvíľou ochutnali na olovrant.Je naozaj chutná a plnka sa dá rozmanito kombinovať
- Veruže,roládka na Veľkú noc bude!