Špenátová roláda (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Sú tu špenátové rolády,no ja som ju za za svoj manželský život,nikdy nevyskúšala.A to je už čo povedať.Bez rôčika 50 rokov.Sledujem relácie o varení na TV a v poslednej dobe,akoby sa bolo vrecko roztrhlo so špenátovými koláčmi a roládami. Takže so sa rozhodla vyskúšať aj ja po svojom.Ingrediencie nie sú podľa nijakého receptu.Veľká noc sa blíži a ja som si urobila skúšobnú špenátovú roládu,ktorú by som na studeno naservírovala aj v tento sviatočný deň.

25 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Premyla som špenát,cez dierovanú nádobu.Vo varnej kanvici som zohriala vriacu vodu,ktorou som špenát,prepláchla. Po chvíli som špenát opláchla studenou vodou a vyžmýkala ho.Zostane vám takáto guľa. Tú som nakrájala.
  2. Tyčovým mixérom spolu so źĺtkami som špenát vyšľahala.Do tejto masy som pridala polohrubú múku,špetku soli.Vyšľahaný sneh z troch bielkov som pomaličky pridala do masy.Tú som potom naniesla na fóliu na pečenie a dala do vyhriatej rúry na 180 0C. Nechala som pri tejto teplote piecť 15 minút. Po upečení som cesto zrolovala aj spolu s fóliou a nechala vychladnúť.
  3. Plnku som robila z na drobno pokrájaných sušených paradajok,petržlenovej vňati,smotanovej nátierky s príchuťou cesnaku,kyslej smotany. Vymiešanú nátierku som naniesla na vychladené,špenátové cesto -rovnomerne./Polovicu nátierky./ Na ňu som uložila plátky šunky.Potrebovala som deväť plátkov,aby som zakryla plnku.
  4. Na ňu som opäť naniesla zvyšok nátierky. Tak som roládu stočila,zabalila do potravinárskej fólie a uložila do chladu. Robila som ju do-obedu dnes,17.marca,pretože som mala obed od včera.Obyčajne to mám tak v pondelok. Roládu po schladení,sme len pred chvíľou ochutnali na olovrant.Je naozaj chutná a plnka sa dá rozmanito kombinovať
  5. Veruže,roládka na Veľkú noc bude!