Špenatová polievka

mardo - fotkamardo, 25. mája 2014
Špenatová polievka
Foto: mardo

som varil....

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

3 strúčiky
300 g
4 ks
5 ks
3 stonky
1 ks
1 ks
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Ide leto! hop hop hop! Tato polievocka je do polhodinky hotova aj so zemiacikmi. S usmevom na tvari. Pustime si dobru muziku a podme na to. Do kastroliku dame rozohriat olivovy olej, pokracujeme orestovanim cesnaku. Nekrajajte ho, len ho trosku stlacte nozom. Pokracujeme nakrajanou mrkvou a zelerom. Ked je mrkva skaramelizovana, tak povediac, pridavame nakrajanu cibulku, chvilu porestujeme a pokracujeme pridanim cukety. Vsetko dobre premiesame a restujeme.

    Špenatová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Dnes bola pre mna dobra muzika, Gossip album Music for men :-) take dobre a dynamicke. Dobre! Vona z kuchyne nas vola spat. Nakrajane a ocistene zemiaky vlozime a restujeme cca 5 minut s pridanim petrzlenovej vnati. Ked uz nam to bude pravdu povedane priharat, podlejeme vodou tak aby bola zelenina ponorena vo vode, povarime pokial vsetko zmakne a pridame spenat. Povarime cca 5minut, posolime a okorenime. Vsetko zmixujeme ponornym mixerom. Nezabudnite predtym vytiahnut cele korenie a bobkovy list. Polievku mame hotovu.

    Špenatová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Pocas varenia polievky si postupne robime aj prilohu. Opekane kocky, silne, zemiakove. :-) Zemiaky nakrajame na drobnejsie kocky, rozpalime olivovy olej na panvici, vlozime zemiaky a restujeme. Pridame cervenu papriku, sol, cierne korenie, rascu celu a tymian. vsetko restujte pokial zemiaky nebudu hotove a opecene. Ja som zemiaky trosku presolil, v polievke tak maju lepsiu a vyraznejsiu chut. Zaverom, pri servirovani na tanieri uz len pokvapkame smotanou. Prajem Vam dobru chut.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Výborne si navaril! Fotka krásna, tajomná, popis postupu a postup samotný typicky "mardovský":-)), hudbu milujem, od Gossipu "Move in the right direction" je moja obľúbená. Takže ukladám ;-)
mardo
Poviem uprimne, taketo komentare ma tesia! Dakujem
mardo
Este takto poviem, dnes som ju zohrial a dali sme si ju na obed, bohovska je, aj bez smotany...skuste
safran
Redakcia nevie pracovať s fotkami na výšku, prosím urob titulný štvorec, nech sa aj oko poteší, keď už hlava si musí domyslieť, ako by to jazyku chutilo :-)
safran
skôr, ako budeš robiť úpravu receptu, pozri aj TS :-)
mardo
TS? Venku je teplo jak v pekle, nedam to teraz. Co to je? Vim ze to je trivialne, ale vzdavam to. :-)
safran
TS je (tajná správa) obáločka hore vpravo, máš tam, že si zasa zabudol na tymián :-)
silvialfredo
Ahoj, čítam tvoj recept už asi tretí krát ale nikde nevidím spomenutý špenát. Môžeš doplniť. Ďakujem
mardo
:-) v druhom bode sa pise o spenate. :-) som rad ze ludia citaju moje recepty viackrat!:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia