Špenátová polievka

natali711Natali711, recept pridal: 7. júna 2013 22:52Ďalšie jeho recepty

Túto polievku som prvýkrát jedla v pôrodnici, keď sa mi narodil môj prvý syn. Pri druhom som už pobehovala za kuchárkami s hrnčekom, že chcem ešte... Verte, neverte, ale môj mladší syn ju má veľmi rád aj keď sa so zeleninou vôbec nekamaráti.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájanú cibuľku speníme na oleji, po chvíli pridáme cesnak (množstvo cesnaku podľa vlastnej chuti).Keď nám už cesnačik krásne vonia pridáme tavený syr(píšem 2 trojuholníky, ale môžte pridať akýkoľvek aký máte v chladničke, aj bamnino). Miešame až sa syr rozpustí a zaprášime múkou.( Kto má rád hustejšiu polievku pridá tej múky viac).

2

Rýchlo to premiešame, aby sa nepripálilo a zalejeme vodou, asi tak 1/4 litra, dobre rozmiešame a pridáme špenát. Ja pridávam mixované mrazené špenátové kocky vlastnej výroby z vlastnej záhradky :-) Množstvo podľa toho ako veľmi zelená má byť tá polievka. U nás doma máme radi poriadne zelenú. Počkáme až sa kocky rozpustia a dolejeme vodou, tak do 1 l. Privedieme do varu a dochutíme.

3

Do vriacej polievky zavaríme klasické halušky z vajíčka, soli a hladkej múky. Necháme ešte chvíľu prevrieť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • radost, 8. júna 2013 o 08:18
    robievam takto...ale bez múky...pre zmenu som skúšala aj s mangoldom..chutí nám to..:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist