Špenátová polievka

natali711Natali711, recept pridal: 7. júna 2013 22:52Ďalšie jeho recepty

Túto polievku som prvýkrát jedla v pôrodnici, keď sa mi narodil môj prvý syn. Pri druhom som už pobehovala za kuchárkami s hrnčekom, že chcem ešte... Verte, neverte, ale môj mladší syn ju má veľmi rád aj keď sa so zeleninou vôbec nekamaráti.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájanú cibuľku speníme na oleji, po chvíli pridáme cesnak (množstvo cesnaku podľa vlastnej chuti).Keď nám už cesnačik krásne vonia pridáme tavený syr(píšem 2 trojuholníky, ale môžte pridať akýkoľvek aký máte v chladničke, aj bamnino). Miešame až sa syr rozpustí a zaprášime múkou.( Kto má rád hustejšiu polievku pridá tej múky viac).

2

Rýchlo to premiešame, aby sa nepripálilo a zalejeme vodou, asi tak 1/4 litra, dobre rozmiešame a pridáme špenát. Ja pridávam mixované mrazené špenátové kocky vlastnej výroby z vlastnej záhradky :-) Množstvo podľa toho ako veľmi zelená má byť tá polievka. U nás doma máme radi poriadne zelenú. Počkáme až sa kocky rozpustia a dolejeme vodou, tak do 1 l. Privedieme do varu a dochutíme.

3

Do vriacej polievky zavaríme klasické halušky z vajíčka, soli a hladkej múky. Necháme ešte chvíľu prevrieť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • radost, 8. júna 2013 o 08:18
    robievam takto...ale bez múky...pre zmenu som skúšala aj s mangoldom..chutí nám to..:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist