Špenátová polievka z čerstvého baby špenátu

ikika - bez fotkyikika, 10. apríla 2015

Nachadza sa tu viacero receptov na spenatovu polievku, no pridavam aj ten svoj. Rozhodla som sa pridat svoj recept po prvy raz, kedze moja mala Zobraziť celý popisNachadza sa tu viacero receptov na spenatovu polievku, no pridavam aj ten svoj. Rozhodla som sa pridat svoj recept po prvy raz, kedze moja mala dcerka ma dnes vyhlasila za "sefkucharku", co ma patricne potesilo. :-) A preto dufam, ze bude chutit aj vam.

6
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
1 ks
3 - 5 strúčikov
1 ks
(alebo voda)




Postup

  1. 1

    Pripravime si vsetky suroviny, ktore budeme potrebovat. Vsetko dobre umyjeme, pripravime si na pouzitie - zemiaky a cesnak osupeme, pripravime si dosku na krajanie, nozik a pod. Zemiaky som pouzila 2 strednej velkosti. Cesnaku som pridala asi 2 male a 3 velke struciky. Ml. cierneho korenia a soli podla chuti.

  2. 2

    Na olivovom oleji si spenime cibulku. Ja robim na panvici. Dam viac oleja, aby sa cibulka nepripalovala. Pridam pretlaceny cesnak - len na kratko oprazim, aby nezhorkol. Mam taky heft, ze po oprazeni cibulky (v tomto pripade s cesnakom) zlejem nabdytocny olej cez sitko do zavaraninoveho pohara, do ktoreho zbieram pouzity olej - v prvom rade je to menej mastne a menej kaloricke, avsak dobre oprazene a po druhe nevylievam olej do odtoku umyvadla. ;-)

  3. 3

    Oprazenu cibulku s cesnakom dam do vacsieho hrnca - stale tam zostava troska oleja, nie je mozne zliat to, samozrejme, uplne. Podlejem vyvarom (mozete pouzit masovy ci zeleninovy vyvar... radsej vsak, ako bujon, pouzite "kohutikovy" vyvar, teda vodu z kohutika - ako mi raz jeden sefkuchar povedal :-). Pridam osupane, nakrajane zemiaky, tie tam vytvoria hmotu, cize nie je potrebne zahustovat mukou. Osolim, okrenim - mnozstvo kazdy podla svojej chuti. Privedieme do varu. Ked su zemiaky skoro hotove, pridam listky cerstveho baby spenatu (2 balenia po 125 g).

  4. 4

    Po uvareni odstavim, necham trochu vychladnut. Potom vsetko dobre vymixujem ponornym mixerom. Pridam slahacku a necham prevarit. A vyborna polievka je na svete. Servirujem s prepelicim vajickom uvarenym na tvrdo a krutonmi na masle. Prajem dobru chut!

Diskusia k receptu

feromon
Baby spenat je vareny behom minutky, pretoze je krehky. Cize by som naprv uvaril tie zemiaky domakka a az potom nechal len prejst varom ten spenat. Lepsie za uchovaju vitaminy ;-)
evanaaa
Tiež som sa čudovala - zemiaky dať neskôr, aby sa nerozvarili a zatiaľ zo špenátu nezostane nič. Inak, dobrá polievka.....
ikika
@feromon @evanaaa naposledy som si zobrala vase rady k srdcu a uvarila som najprv zemiaky a az potom spenat... cize spenat som neoprazila a tiez to bolo rovnako dobre, opravim v recepte - dakujem za radu.
Totiz, nasla som na nete, ked som hladala inspiraciu, niektore mali takyto postup... ale zas, nevarilo sa to neviem ako dlho, ved zemiaky su sup sup... ;-)
ikika
@terinka55 dakujem, ano, bola vyborna, dokonca zjedla aj dcerka, co som sa velmi cudovala a este aj chvalila... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia