Špenátová polievka so zemiakmi pre deti od 6 mesiacov - recept pre deti

janka255 - fotkajanka255, 28. septembra 2011
Špenátová polievka so zemiakmi pre deti od 6 mesiacov - recept pre deti
Foto: janka255

Polievka je určená pre deti od 6 mesiacov. Je ľahká a dobre stráviteľná. Dobrú chuť drobci.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
60 g
10 g
4 dl pitná




Postup

  1. 1

    Polievku môžeme robiť z mrazeného alebo z čerstvého špenátu (200 g čerstvého). Lístky čerstvého špenátu očistíme, zbavíme tvrdých častí, umyjeme pod tečúcou vodou a dáme odokryté variť do studenej vody do polo mäkka. Mrazený špenát vložíme iba do vody.

  2. 2

    Potom pridáme očistené, umyté zemiaky pokrájané na drobné kocky a varíme do mäkka. Nakoniec dochutíme tukom (olivový olej alebo BIO maslo). Polievku môžeme rozmixovať alebo roztlačiť na malé kúsky.

  3. 3

    Ak je dieťa staršie ako 1 rok môžme pridať trošičku soli. Mrazený špenát môžme roztápať na 2 PL masla alebo olivov. oleji a potom zaliat vodou. Ja dávam aj malý kúsok cesnaku, ktorý dávam pred dovarením a potom ho vyberiem. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

huck
Robievam presne takuto polievku pre nas dospelakov. Pred koncom tiež pridam pasirovany cesnak a olivovy olej a lyžičku vegety .Najskor som nesuhlasila s mojou svokrou, ktora do tejto krem polievky davala aj male kratke rezance, no ked som videla, ako to chutilo mojim detom, tak som jednoducho urobila kompromis... začala som na konci aj ja davat do nej tie rezance (musia byt čim kratšie). Musim priznat, že by mi už teraz chybali, keby v tejto polievke neboli.... Volame ju Nonina polievka :)
hubata
Asi mládnem, lebo ja presne takúto polievku ľúbim - len ja si do nej opečiem na kocky pokrájaný chlieb alebo staršie pečivo. Samozrejme cesnakom nešetrím, nech to poriadne smrdí!
Pre malé detičky vynikajúca vitamínová bomba, zvlášť z čerstvého domáceho špenátu. Zaujímavé sú potom aj tie plienky ......
janka255
Dakujem, polievku som pridala do varechy iba nahodne, kamarátka ma malu dceru a uz je cas na spenatovu polievocku od 6 mes. Hadam bude chutit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia