Špenátová polievka s vajíčkovou lodičkou

oxik - fotkaoxik, 14. júna 2014
Špenátová polievka s vajíčkovou lodičkou
Foto: oxik

Toto je moja variácia na špenátovú polievku, ktorú moje deti zbožňujú. Vajíčkova lodička je môj vlastný neodpozeraný nápad a takto polievku servírujem už pár Zobraziť celý popisToto je moja variácia na špenátovú polievku, ktorú moje deti zbožňujú. Vajíčkova lodička je môj vlastný neodpozeraný nápad a takto polievku servírujem už pár rokov ;-) Určite si ju zamilujete i vy.

4-6
porcie
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
0,5 l
0,75 l
2 PL
2 - 3 strúčiky
štipka
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Z masla, múky si pripravíme zápražku, pridáme prelisovaný cesnak a chvíľku popražíme do ružova. Zápražku zalejeme studeným mliekom asi 2dcl, počkáme kým zhustne a dolejeme zvyšným mliekom. Pridáme vodu a mrazený špenát ideálne vo forme porcií. Osolíme a varíme do zmaknutia špenátu cca 10 minút. Hotovú polievku môžme ochutiť mletým bielym korením, po prípade strúhaným muškátovým orieškom.

  2. 2

    Vajíčkova lodička - vajcia na tvrdo pozdĺžne rozrežeme, slaná tyčinka slúži ako stožiar na ktorý nastokneme šalátovú plachtu;-) vid.foto

  3. 3

    Polievku naservírujeme a na vrch uložíme lodičku. Prajem príjemnú plavbu a dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mijaita
Vajíčkovou lodičku jsem už někde viděla, ale na te polivce je to moc hezke. Ze bychom si my dospelaci doprali ? Ja bych byla i pro ! :-)
Mas to moc hezke a polivka se mi libí ze to neni rozmixované. Take tak ráda dělám když už vařím z čerstvého špenátu. Super!
safran
najkrajšie špenátové jazero (aj s vlnami) aké som kedy videla :-) šťastné deti... asi nebudú mať na detstvo, spojené so špenátom, zlé spomienky :-)))
1x oxik
daguska
Mne o dva týzdne prídu vnucky.Skvelý nápad.Urcite urobím.Dakujem za inspiráciu.
1x oxik
frona
Super nápad. Ale ja by som zase radšej ten špenátik rozmixovala. Tiež urobím vnukom
1x oxik
elixir
Tiež sa mi páči, hlavne že aj ozdoba je jedlá, pekné :)
oxik
Dakujem za pekne komentare :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia