Špenátová polievka
Špenátová polievka

Špenátová polievka s karfiolom

mysiacik - fotkamysiacik, 19. augusta 2017
Špenátová polievka s karfiolom
Foto: mysiacik
5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 liter
4 hrste
2 ružičky
2 ks




Postup

  1. 1

    Na rozohriatom kokosovom oleji si popražím trocha múky, pridáme špenátové listy a zalejeme mliekom a trochou vody, osolíme okoreníme a necháme zovrieť. Následne rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme na drobno rozobraté ružičky karfiolu a varíme, kým nie je karfiol hotový, nakoniec si rozšľaháme vajíčka a vlejeme do polievky :D jednoduché, rýchle a zdravé :D

  2. 2

    Kto chce, môže do polievky pridať aj cesnak a na začiatku opražiť cibuľku :) Pre lepšiu chuť :D a na koniec opiecť chlebík.

Diskusia k receptu

mijaita
Mám ráda polívky a tak doslo i na tuhle tvoji. Take ale mívám recept jen jako inspiraci, nebo pozmením pár věcí. V tomle pripade jsem jen nedala kokos a vajicko. Špenátu bylo málo, ale je tak dobrá, že příště už ho dám hodně. A uvařím i s kokosem. Jako i ted, polívku vytuním nejakým chili. Tentokrát oblíbený isot a kuličky červeného pepře. A byla uzasně lahodná. Jsem tu jedina asi, ale nevarila jsem polivku naposledy. Díky ti za recept!


alena45
no to bude tým, že tá Tvoja polievka na foto vyzerá oveľa príťažlivejšie ako hlavná fotka. Sorry, Mysiacik. Vlastne som ju až teraz prečítala, a veru, naozaj môže byť chutná.
1x zolik
mijaita
@Alena45 ono se ty polevky foti moc spatne. Ja jsem volila nekokos a nevajicko, nejak mi to k sobe neladi. Priste dam kokos a nevajicko a dam vic spenatu a chili. Ta polivka za to stoji!
1x zolik
kecemis
Musim suhlasit s @Mijaita , polievka v skutku lahodna. I ked aj ja som pouzil tvoj recept ako inspiraciu, ale v podstate ostala taka ako uvadzas. Az na kokosove mlieko a pridal som trosku viac korenin.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia