Špenát s cícerom a drvenými paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: sandra

Špenát, cícer a paradajky sú moje obľúbené suroviny. Mala som sen, že z tejto zostavy niečo uvarím. Na webe som našla supiš recept, konkrétne tento: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/72617/chickpeas-with-tomatoes-and-spinach . Tak som sa inšpirovala a pripravila ho podľa seba. Super hostinka pre vegetariánov, vegánov a deliacich šialencov (dnes rastlinných).

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji opražíme cibuľu.
  2. Po chvíli pridáme prelisovaný cesnak a postrúhaný zázvor, opražíme.
  3. Pridáme čili korenie, kurkumu, garam masala a mletú rascu. Premiešame a chvíľu pražíme.
  4. Pridáme drvené paradajky aj so šťavou, chvíľu povaríme.
  5. Pridáme cícer.
  6. Chvíľu spolu povaríme.
  7. Pridáme asi 1,5 dl vody a necháme variť kým sa šťava nezredukuje.
  8. Nakoniec pridáme špenátové listy a necháme spolu chvíľu prehriať.
  9. Po pridaní špenátu stačí zopár minút a pokrm je hotový. Podávame s celozrnným chlebíkom. Dobrú chuť!