Špenát s cícerom a drvenými paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: sandra
Špenát, cícer a paradajky sú moje obľúbené suroviny. Mala som sen, že z tejto zostavy niečo uvarím. Na webe som našla supiš recept, konkrétne tento: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/72617/chickpeas-with-tomatoes-and-spinach . Tak som sa inšpirovala a pripravila ho podľa seba. Super hostinka pre vegetariánov, vegánov a deliacich šialencov (dnes rastlinných).
3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji opražíme cibuľu.
- Po chvíli pridáme prelisovaný cesnak a postrúhaný zázvor, opražíme.
- Pridáme čili korenie, kurkumu, garam masala a mletú rascu. Premiešame a chvíľu pražíme.
- Pridáme drvené paradajky aj so šťavou, chvíľu povaríme.
- Pridáme cícer.
- Chvíľu spolu povaríme.
- Pridáme asi 1,5 dl vody a necháme variť kým sa šťava nezredukuje.
- Nakoniec pridáme špenátové listy a necháme spolu chvíľu prehriať.
- Po pridaní špenátu stačí zopár minút a pokrm je hotový. Podávame s celozrnným chlebíkom. Dobrú chuť!