Špenát - fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 30. apríla 2012
Špenát - (fotorecept)
Foto: babkamt

Manžel ma prekvapil , keď mi doniesol zo záhrady mladý špenát. V ten deň som mala uvarené niečo iné ,robila som aj pagáčiky, Zobraziť celý popisManžel ma prekvapil , keď mi doniesol zo záhrady mladý špenát. V ten deň som mala uvarené niečo iné ,robila som aj pagáčiky, no musela som ho spracovať. Tak sme mali v sobotu na večeru špenát.

Suroviny

1 PL
60 g
1 ks
200 ml
3 strúčiky
500 g




Postup

  1. 1

    Manžel mi vytrhal špenát aj s korienkami.Najprv som odstránila korienky.Špenát som dobre 5 krát dôkladne umyla.Umytý špenát som uvarila. Varila som ho odkrytý. Mäkké uvarené listy som scedila, nechala dobre odkvapkať. Potom som ho pomlela na mäsovom mlynčeku.

    Špenát - (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji som orestovala nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridala som múku a spravila som bledú zásmažku. Rozriedila som ju mliekom a trochou vody v ktorej som špenát varila.Do hladkej a hustej omáčky som pridala pomletý špenát.Chvíľu som ho povarila , aby sa chute spojili.Osolila , okorenila som ho , pridala som majoránku a pretlačený cesnak.

    Špenát - (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu je uvarený pomletý špenát.

    Špenát - (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nedávno si manžel kúpil prepeličky. K špenátu chcel natvrdo uvarené prepeličie vajíčka. A ja ako poslušná žienka som mu ich aj uvarila.Zemiaky som ošúpala a uvarila v slanej vode.

    Špenát - (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tu sú oškvarkové pagáčiky. Niektoré sa mi povalili.

    Špenát - (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

izabella929
tie vajíčka sú neskutočne krásne.-)) špenát neľúbime, ale tvoj vyzerá krásne a chutne...)
sneica
spenatik to aaano....lubim s vajickom aj zemiakovou kasou....krasne su aj pagaciky a prepelicie vajicka by som aj ja uvitala,k diete resp. k zdravsiemu vareniu....:)
soncya
špenát vždy a všade! Krásne prepracovaný recept. :o)
3sandra3
Dala by som si aj ja taký špenát. A tie pagáče, mňam.
marianne69
mnaaaam,robim velmi podobne,minule som skusala zamenit za zihlavu,tiez dobre
mariaklara
Takto isto ho robím i ja, tiež som skúšala žihľavu, ako @marianne , celkom mi aj to chutilo. Keby si bola bližšie dala by som sa pozvať:-)))))
palokuchki
Takto upraveny spenat aj my mame velmi radi. Robim podobne ako ty, nedavam majoranku. Tak ako uz mas novy fotoaparat? Minule si spominala, ze sa ti pokazil.
babkamt
@palokuchi špenát máme radi. Len v ten deň . keď mi ho manžel priniesol , som už dovárala plnenú papriku a robila som pagáčiky. Potom som stála kvôli špenátu dlho umývadle , lebo som ho po lístočkoch umývala pod tečúcou vodou. Máš pravdu .Ten syn , čo býva v Austrálii mi ho kúpil.No nefotila som , lebo som začala mať problémy so srdcom a chodila som po lekároch. Kardiológ mi nasadil lieky , tak dúfam , že sa mi srdce umúdri. Nevolala som si pohotovosť , lebo manžel mal termín na hospitalizáciu na druhý deň do Ústavu kardiovaskulárnych chorôb.Teraz na jar mám menej času. Máme veľkú záhradu , tak sa v nej rýpem.@mariaklara vďačne by som ťa ponúkla.
3sandra3 ty by si nemala problém dobehnúť. Veď bývaš kúsok od nás.
evanaaa
Špenát robím asi tak dvakrát do roka, ale zjeme ho, ty máš pekný, čerstvý.Ani ja nedávam majoránku, ale vyklopím vajcia do vriaceho a k tomu varené zemiaky alebo len chlieb.
@babkamt , obom vám, tebe aj manželovi prajem skoré uzdravenie, ak sa to dá, alebo aspoň zmiernenie problémov zo srdcom. ja si dlho liečim zasa tlak, a môžem si zaklopať, že mi lieky pomohli, len ich nesmiem vysadiť, manžel takisto. Nuž, každý máme nejaké trápenie.....tak sa drž!
babkamt
@evanaaa prajem ti aj s rodinou veľa zdravia. Vďaka za povzbudivé slová. Kamarátka , ktorá ma naučila jesť špenát do neho dávala aj v mlieku rozmočený rohlík.
pacik
Tento recept na špenát je super, práve ho už po X-krát varím, tentokrát z vlastného, práve vytrhaného na záhrade :-)
babkamt
@pacik z vlastnej záhrady čerstvý špenát je najlepší. Tiež ho máme radi. Teší ma, že sa ti recept páči. Je s ním síce trochu roboty, myslím s tým umývaním, ale to nevadí.
ivan14
Faktická poznámka pro ty, co si nechtějí špinit mlýnek na maso: uvařený špenát úplně postačí posekat ostrým nožem na vále nebo větším prkénku. Kdo se má s tím mlýnkem mýt...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia