Špekáčikový paprikáš (párkový, klobáskový, kombinovaný)

babinka - fotkababinka, 15. júla 2010

Nemam diakritiku, tak sa budem snazit pisat zrozumitelne: Kolegynka ma kedysi davno potesila tym,co robi na veceru - rychlo,lacno a chutne. Tak som si Zobraziť celý popisNemam diakritiku, tak sa budem snazit pisat zrozumitelne: Kolegynka ma kedysi davno potesila tym,co robi na veceru - rychlo,lacno a chutne. Tak som si to vyskusala, trosku vylepsila a odvtedy to patri medzi jedla, ktore viem kedykolvek aj unavena urobit za par minut a z toho, co sa doma najde :-)

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks stredne veľká




Postup

  1. 1

    Cibulu nakrajat na mesiaciky a spekacky na kolieska ci mensie kusky. Na panvicu dat trosku oleja a oprazit do sklovita cibulu, potom pridat nakrajane spekaciky, posypat cerv. paprikou a mierne podliat vodou, aby nezhorkla. Asi jednu pol lyzicku horcice, sojovu omacku, kecup \to vsetko podla oblubenosti v domacnosti\, cier.korenie mlete - postupne pridat do zakladu, ktory sa stale dusi - pridanim horcice a kecupu vznikne hustejsia stava, mozno riedit kedykolvek troskou vody. Spolu kratko \nemam chut cakat, tak aspon 5 minut\. Na zaver pridat worchestrovu omacku. Tento paprikas sa da jest s chlebikom, s ryzou ci cestovinou, da sa vmiesat do cestoviny a mat z neho cestovinovu veceru zo zvyskov. A recept sa da obmienat podla prisad, ktore mam doma - zvysky cerstvej papriky ci paradajok, salam, rasca i majoran, len sol obmedzujem, iba podla chuti uz hotove dosolim, zvycajne nie.

Diskusia k receptu

babinka
dakujem za privitanie, zatial sa len obzeram a som prekvapena, ako rychlo bol recept zverejneny. Potrapila som sa trosku, kym som ho napisala, ale nasledujuci uz budem vediet a hlavne, najprv musim doma najst priestor na foto kym sa to nespapka a prilozit. Ale ja som sem vlastne prisla "nakupovat", len obcas volaco pridam :-)
jezibabka1
@babinka nakukuj, ale aj pridávaj, lebo podľa tohoto gulášiku si myslím, že máš v zásobe hodne dobrých receptíkov :)
bozulka
@babinka , vitaj na Vareche,urobila si dobre,že si sem "nakukla"je tu veľmi dobrá parta - dá sa povedať,že zo všetkých svetových strán.Len ma veľmi prekvapil datum tvojho narodenia.Najprv som myslela,že je to omyl,ale rok 1920...to je úžasné !!!!!!!!!!! Ja som mala strach,že sem už nepatrím a to som o nejakých "pár mesiacov alebo rôčkov HA...HA ???/ mladšia.Želám ti aby si medzi nami čo najdlhšie vydržala !!!
evanaaa
Babinka, aj ja ťa vítam a žasnem, ty budeš našim maskotom ( prepáč), lebo si krásnou raritou medzi nami " mladuchami ".A ten gulášik s rôznymi obmenami robievam, keď ma súri čas,. alebo prídeme neskôr domov, nemám navarené, toto je za 20 - 30 min. hotové. Teším sa na tvoje recepty.A tie naše " dievčatá " si zle prečítali, že sem prídeš vraj nakukovať a ty píšeš - nakupovať. Myslíš tým, dobré recepty za tvoje lepšie. Jedny si opíšeš, druhé sama pridáš, nie?
babinka
dakujem za krasne privitanie vsetkym, ale musim vas sklamat: mam tam napisane, ze 90 este nemam lebo som nechcela vek uvadzat, a teraz som na rozpakoch - ale mam blizsie k 60 nez k 50 :))))
Evanaaa - skutocne si to pochopila, prisla som nakupovat dobre recepty, ale sa poznam, pridam aj ja trosku do mlyna, tato stranka sa mi velmi paci a neda sa iba pozerat :-)
bozulka
@babinka , no toto,už som sa potešila,že nebudem asi najstaršia z dievčat,ale to vôbec nevadí aspoň som sa trošku zasmiala.Teším sa,že s tebou bude dobrá zábava,keď vieš byť taká"nápaditá",aj tak ešte raz vitaj.
alzbetka2
takýto paprikáš sa robieva aj u nás,príchutiam sa medze nekladú, ale pridávajú sa do šťavy zemiaky a je z toho taký "špekačkový guláš". Mňam, ďakujem za pripomenutie, už som ho dávno nerobila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia