Špargľový šalát

Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
720 minút
príprava

Postup

  1. Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote 60 °C 12 hodín. Zeleninu (špargľu, mrkvu, kukuricu, patizóny, cuketu) uvaríme do polomäkka, každú zvlášť v osolenej vode a potom schladíme.
  2. Dressing: Žihľavu sparíme v osolenej vode, rozmixujeme, prepasírujeme a schladíme. Do pripravenej žihľavy pridáme med a citrónovú šťavu, osolíme, okoreníme, mixujeme a pomaly pridávame olivový olej, ako keď robíme majonézu.
  3. Na rozpálenom masle orestujeme smrčkovce a osolíme ich.