Špargľová omáčka

Špargľový krém s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: rous5

Špargľa je ľahko stráviteľná. Je bez tuku a obsahuje len málo kalórií. Práve preto je vhodná pri rôznych diétach.

3
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Priprav si všetky suroviny. Ja som použila aj malú lyžicu špaldovej múky. Ale vôbec nemusíš, ak chceš jemnejšiu chuť.
  2. Cibuľku opraž na troche oleja.
  3. Pridaj nakrájanú špargľu a nechaj podusiť. Ak treba, podlej trošku vodou.
  4. Udusenú špargľu rozmixuj, ale nezabudni vybrať tie kúsky špargle s hlavičkou. Tie si odlož až nakoniec.
  5. Pridaj mlieko a múku (nemusíš), nechaj prejsť varom a hotovo. Podávaš s uduseným kuracím mäsom, prípadne aj s ryžou. Špargľový krém je naozaj výborný. Špargle s hlavičkou použi na ozdobu.