Zeleninový koláč

Špargľový kiš s konfitovanými paradajkami

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Špičky (asi 5 cm) zo špargle blanšírujeme vo vriacej vode asi 10 sekúnd a prudko ich schladíme, aby si zachovali farbu. Prerežeme ich po dĺžke na polovicu.
  2. Cherry paradajky prekrojené na polovicu dáme do menšej ohňovzdornej nádoby, pridáme cesnak, tymian, posolíme a zalejeme olejom. Zmes zakryjeme alobalom a pečieme v rúre zohriatej na 120 °C zhruba 30 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Lístkovým cestom vystelieme malé tortové formičky alebo formičky na tartaletky (cesto vytiahneme aj na boky). Do stredu vložíme pár upečených paradajok, dookola poukladáme špargľu. Koláčiky potrieme žĺtkom, posypeme soľou a pečieme pri 180 °C 10–12 minút. Podávame s mozzarellou.