Špargľové soté s tofu a kešu orieškami

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 13. januára 2016
Špargľové soté s tofu a kešu orieškami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
600 g
1 zväzok
2 ks
1 strúčik
120 g
200 g




Postup

  1. 1

    Olej zohrejeme vo väčšej panvici, pridáme nakrájanú špargľu, mladú cibuľku a nasekaný cesnak. Opekáme asi 5 minút, kým zelenina nie je chrumkavá.

  2. 2

    Potom pridáme na kocky pokrájanú červenú papriku a restujeme ďalšie 3 minúty. Dochutíme sójovou omáčkou a mletým čiernym korením.

  3. 3

    Kešu oriešky opražíme na suchej rozpálenej panvici. Zmiešame so špargľovým soté a podávame. Na špargľové soté pridáme urestované kocky tofu syra.

Diskusia k receptu