Špargľové obdĺžničky
Autor receptu: babbu
Vždy som sa špargli vyhýbala, lebo som nevedela ako na ňu. Vďaka tomuto receptu si na
nej pochutím nielen ja, ale aj moji chlapi :-).
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Trúbu zohrejeme na 200 stupňov. Oschnuté konce zo špargle odkrojíme a povaríme ju cca 2 minúty v osolenej vode, zlejeme a necháme odkvapkať.
- Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho obdĺžniky dlhé asi 15 cm.
- Zmiešame bryndzu s nastrúhaným syrom a nakrájanou klobásou, nanesieme asi lyžicu zmesi na každý obdĺžnik a rozotrieme. Po obvode necháme voľný okraj asi 1,5 cm široký.
- Na zmes poukladáme špargľu. Potrieme olejom a pečieme 20-25 minút dozlata. Posypeme hoblinkami syra. Necháme chvíľku ochladnúť a podávame.