Špargľové obdĺžničky

Autor receptu: babbu

Vždy som sa špargli vyhýbala, lebo som nevedela ako na ňu. Vďaka tomuto receptu si na nej pochutím nielen ja, ale aj moji chlapi :-).

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Trúbu zohrejeme na 200 stupňov. Oschnuté konce zo špargle odkrojíme a povaríme ju cca 2 minúty v osolenej vode, zlejeme a necháme odkvapkať.
  2. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho obdĺžniky dlhé asi 15 cm.
  3. Zmiešame bryndzu s nastrúhaným syrom a nakrájanou klobásou, nanesieme asi lyžicu zmesi na každý obdĺžnik a rozotrieme. Po obvode necháme voľný okraj asi 1,5 cm široký.
  4. Na zmes poukladáme špargľu. Potrieme olejom a pečieme 20-25 minút dozlata. Posypeme hoblinkami syra. Necháme chvíľku ochladnúť a podávame.