Cannelloni so špargľou
Cannelloni so špargľou

Špargľové cannelloni

Marcel Sekereš
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 26. apríla 2017
Špargľové cannelloni
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

300 g
300 g
200 ml
100 g
50 g
200 ml
20 g
10 g
z 1/2 citróna
z 1/2 pomaranča




Postup

  1. 1

    Špargľu ošúpeme a nakrájame na rovnako dlhé kúsky. V hrnci necháme zovrieť vodu, smotanu, soľ, maslo, citrónovú a pomarančovú šťavu, pridáme špargľu a pri miernej teplote varíme asi 15 minút.

  2. 2

    Príprava bešamelovej omáčky: 30 g masla rozpustíme v hrnci, pridáme 40 g hladkej múky, spolu popražíme, zalejeme 500 ml horúceho mlieka a približne 10 minút pomaly varíme, dochutíme soľou, mletým korením a muškátovým orieškom.

  3. 3

    Uvarenú špargľu zavinieme do lazaňového cesta, vložíme do vymasteného plechu a zalejeme bešamelovou omáčkou. Posypeme parmezánom a pečieme pri 150 °C približne 40 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia