Krémová špargľová polievka
Špargľová polievka
Autor receptu: podravka
Špargľa je plná vitamínov, minerálov a vlákniny, preto keď si z nej urobíte polievku, dostanete okrem skvelej chuti aj výživné látky pre svoje
telo.
Postup
- Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a špargľu takisto očistíme.
- Na zahriate maslo dáme cibuľu nakrájanú na malé kúsky a chvíľku ju opečieme. Pridáme zemiaky, špargľu a nasekanú petržlenovú vňať.
- Zalejeme vodou a necháme variť približne 25 minút na miernom ohni. Na koniec pridáme biele víno a vegetu.
- Necháme chvíľku vychladnúť, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime na oheň. Podľa potreby prilejeme vodu, pridáme smotanu, poriadne premiešame a necháme zvariť.
- Podávame na tanieri posypané tekvicovými semienkami a pažítkou spolu s opečenou bagetou.
- Rada: Vrchné časti špargle si po uvarení odložte bokom a nechajte si ich v celku na dozdobenie polievky.