Špargľová polievka

Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, krátko orestujeme. Pridáme soľ a korenie. Zalejeme vodou alebo pre intenzívnejšiu chuť vývarom. Polievku varíme 15 – 20 minút na miernom ohni.
  2. Keď je polievka už takmer dovarená, pridáme kyslú smotanu a smotanu na varenie. Polievku rozmixujeme. Ešte krátko povaríme a nakoniec pridáme nasekaný kôpor a štipku muškátového orieška. Polievku zjemníme maslom.
  3. Knedličky: Tresku zomelieme alebo nakrájame na čo najmenšie kúsky. V miske rozmiešame vajce a rozpustené maslo, pridáme rybie mäso. Ochutíme soľou a korením a nadrobno nasekanou vňaťou. Postupne pridávame strúhanku a vytvoríme jemné cesto. Vytvarujeme menšie knedličky, ktoré varíme v osolenej vode asi 10 minút.