Špargľová krémová polievka so slaninovým chipsom
Autor receptu: mecom
Komerčný recept
od šéfkuchára Petra Kulhányho
4 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Špargľu očistíme a odkrojíme hlavičky, ktoré krátko cca 1 minútu povaríme vo vriacej vode a následne schladíme. Zvyšok špargle nakrájame na menšie kusy.
- Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme vyredukovať. Pridáme špargľu, orestujeme a zalejeme 1 litrom vody. Spolu varíme cca 10 minút.
- Na záver dobre rozmixujeme, precedíme a zalejeme smotanou. Po krátkom povarení dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Slaninu upečieme na 200 °C v rúre cca 10 minút na chrumkavé chipsy. Upečenou slaninou a hlavičkami špargle dekorujeme uvarenú polievku.