Cesnaková polievka

Špargľová cesnačka (fotorecept)

Autor receptu: afataga

V sobotu sme mali špargľu a 2 ks zostali, tak som ich využila, odložila som si aj vývar zo špargle aj zo zemiakov.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle som opražila 1 zemiak pokrájaný nadrobno, potom som ho zaliala trochou vody a uvarila do mäkka, tento postup je odkukaný od @Mijaita.
  2. Do hrnca som pridala pokrájanú špargľu, tymian a korenie.
  3. Prebehla som to tyčovým mixérom. Medzi tým som si dala ohriať oba vývary.
  4. Zohriate vývary som naliala do hrnca a pridala ešte trochu vody, nechala som prevrieť, odstavila a pridala nastrúhaný cesnak. Ochutnala som, ale nebolo treba už soliť, vývary boli dosť slané. Na ozdobu som použila kyslú smotanu a hlavičku špargle. Toť vsjo.