Špargľa zapečená s balkánskym syrom (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Zočila som v obchode zelenú špargľu, tak som hútala, čo s ňou. Až doma som si všimla, že je až z Mexika, no čo už.
3 porcie |
35 minút príprava |
55 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky som očistila, pokrájala, dala do zapekacej misy, osolila som ich a pridala výpek z mäsa. Ja si ho skladujem v mrazničke na podobné použitie. Ak dáte olej, bude jedlo vegetariánske.
- Zemiaky som premiešala s výpekom a dala piecť na 200° na 35 min.
Ideme na špargľu: niekde som čítala, alebo videla, že sa konce zo špargle nemajú odkrajovať, ale odlomiť a že sa odlomí presne tam, kde treba. Mne sa z každej odlomili cca 3 cm, potom som olúpala spodnú tretinu a je nachystaná do hrnca.
- Do hrnca som dala variť vodu, keď zovrela, pridala som 2KL soli a cukor a špargľu som dala variť na 8 min.
Nachystala som si zálievku: do jogurtu som namrvila syr, pridala korenie, oregáno a nemohla som pomôcť, dala som aj trochu chilli :-)
- Predpečené zemiaky som vybrala z rúry
- Premiešala som ich, na ne som uložila špargle, a potrela som to pomiešanou zálievkou
- Piekla som na 200° ešte 20 min., treba si odsledovať farebnosť
- Na tanieri som posypala biednymi zvyškami vňate