Špargľa s avokádovými vajcami

amelie - fotkaamelie, 5. júna 2012
Špargľa s avokádovými vajcami
Foto: amelie

Posledný tohtoročný záchvev špargle, navyše krásnej z oblasti Landes, ktorá je ňou preslávená asi ako naše Záhorie. Doma mám ešte paradajky, avokáda, citróny...

2 - 3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

700 - 800 g hrubá
1-2 ks veľké zrelé
4-5 ks uvarené na tvrdo
2-3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Cestou z trhu som ešte dokúpila vajcia.

    Špargľa s avokádovými vajcami - obrázok 1
  2. 2

    Odkrojila som drevnaté konce na špargli, ošúpala som ju a pokrájala na asi pätnásťcentimetrové kúsky. Hlavičky som odložila a stonky som dala variť do osolenej vody. Po 25 minútach od začiatku varu som k nim pridala hlavičky asi na päť minút.

    Špargľa s avokádovými vajcami - obrázok 2
  3. 3

    Z natvrdo uvarených vajec prekrojených po dĺžke napoly som medzitým vybrala žĺtky, z paradajok vnútro, avokáda som prekrojila, lyžicou vybrala dužinu a pokvapkala som ju citrónovou šťavou. Polovicu avokádovej dužiny som pokrájala na hrubšie polmesiace, druhú polovicu som rozpučila vidličkou a zmiešala so žĺtkami. Zmes som osolila a ochutila horčicou.

    Špargľa s avokádovými vajcami - obrázok 3
  4. 4

    Naplnila som vydlabané polovičky vajec a paradajok a špargľové klátiky som obložila avokádovými polmesiacmi . Príprava trvala asi polhodinku. Ja som špargľu takto pripravila ako ľahkú večeru s pohárom dobrého ružového languedockého vína, ale výborne poslúži aj ako predjedlo. Navyše má málo kalórií a keby aj , tak sú to zdravé kalórie:-)

    Špargľa s avokádovými vajcami - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia