Španielsky vtáčik
Autor receptu: butcher
tak a zase tradičná kuchyňa
4-6 porcie |
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- mäso nakrájame na 8 snitzlov a rozklepeme. nasolíme, nakoreníme a potrieme horčicou. obložíme plátkami slaniny, priložíme štvrťku vajíčka, polovicu uhorky a zmotáme do závitku.
previažeme niťou.
- takto prichystané závitky opražíme na masti a vyberieme. vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, poprášime mletou paprikou, orestujeme a pridáme nadrobno nakrájanú uhorku a vajíčko (ak nám zostalo). vrátime späť závitky, podlejeme vývarom (akýmkoľvek) a dusíme asi 1 a pol hodiny. priebežne podlievame. ak je omáčka moc riedka, treba vybrať mäso a poprášiť múkou. ale ja nedávam. radšej nechám vydusiť.
- podávame z ryžou.