Španielsky vtáčik

butcherButcher, 38 ročný muž, limerick, irsko, 5. augusta 2010 19:54
Ďalšie jeho recepty »

Španielsky vtáčikFoto: butcher

tak a zase tradičná kuchyňa

4-6
porcie
20 min
príprava
90 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    mäso nakrájame na 8 snitzlov a rozklepeme. nasolíme, nakoreníme a potrieme horčicou. obložíme plátkami slaniny, priložíme štvrťku vajíčka, polovicu uhorky a zmotáme do závitku. previažeme niťou.

  2. 2

    takto prichystané závitky opražíme na masti a vyberieme. vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú uhorku a vajíčko (ak nám zostalo). vrátime späť závitky, podlejeme vývarom (akýmkoľvek) a dusíme asi 1 a pol hodiny. priebežne podlievame. ak je omáčka moc riedka, treba vybrať mäso a poprášiť múkou. ale ja nedávam. radšej nechám vydusiť.

  3. 3

    podávame z ryžou.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 11 ľudí (4,9 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist