Španielsky vtáčik

Španielsky vtáčik
Foto: butcher
butcherButcher, recept pridal: 5. augusta 2010 19:54Ďalšie jeho recepty

tak a zase tradičná kuchyňa

Suroviny

4-6
porcie
20
minút
príprava
90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

mäso nakrájame na 8 snitzlov a rozklepeme. nasolíme, nakoreníme a potrieme horčicou. obložíme plátkami slaniny, priložíme štvrťku vajíčka, polovicu uhorky a zmotáme do závitku. previažeme niťou.

2

takto prichystané závitky opražíme na masti a vyberieme. vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú uhorku a vajíčko (ak nám zostalo). vrátime späť závitky, podlejeme vývarom (akýmkoľvek) a dusíme asi 1 a pol hodiny. priebežne podlievame. ak je omáčka moc riedka, treba vybrať mäso a poprášiť múkou. ale ja nedávam. radšej nechám vydusiť.

3

podávame z ryžou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 5. augusta 2010 o 22:33
    @butcher presne takto robím vtáčiky aj ja,mňam a tá hrášková ryža:-))


  • wevewe, 6. augusta 2010 o 00:02
    krasne foto ;-)


  • honestka, 6. augusta 2010 o 01:49
    recept presne ako robievam- tradicne a vynikajuce


  • michsamant, 6. augusta 2010 o 04:06
    ta fotka ma pritiahla hned v zozname receptov, je perfektna a recept je ako ho robi aj moja mama...vyborne jedlo


  • morenajea, 6. augusta 2010 o 07:46
    robievam ich v tlakovom hrnci, max. 3/4 hodinky stačí


  • bambulka51, 6. augusta 2010 o 07:54
    Sio šikovný kuchár,moji synovia sú tiež.Jeden rád pečie a starší aj varí aj pečie.Vtáčkovia vyzerajú ,,super"


  • evusik, 6. augusta 2010 o 09:19
    krásne to vyzerá, stará dobrá klasika :-)


  • huck, 6. augusta 2010 o 09:25
    Butcher, vdaka za vynikajuci receptik , ale niečo si asi zabudol ?! Omačka je červena ... čo znamena že si pridal bud paradajkovy pretlak, alebo papriku... alebo oboje? Podla uvedeneho receptu by omačka bola inej farby...


  • torticka, 6. augusta 2010 o 14:56
    Ja hrášok nemusím, ale pokračujem tak, že pridám smotanu na varenie a je to na kyslo. K tomu spravím knedľu a idem aj tanier vylízať. Nedávam tam slaninu a pridám štvrťku párky.Dochutím, aby bolo troška kyslejšie a na vrch dám trocha masla. Zjemní to chuť. Ale sto ľudí, sto chutí.


  • marienka44, 6. augusta 2010 o 19:12
    Ja davam dovnutra aj platok sunky a kusok mrkvicky, je to potom farebnejsie. Mam 8 ks antikorovych malych tenkych ihlic s ockom /asi 10 cm dlhe/ specialne na taketo zavitky, strasne ostre na druhom konci.


  • butcher, 7. augusta 2010 o 21:52
    jojo je tam paprika.


  • mizu416, 15. augusta 2010 o 13:36
    wow.super recept!dnes som ho uvarila a mal obrovsky uspech ;)


  • giorgio67, 21. novembra 2010 o 09:03
    no idem ja si to vyskúšať..


  • volodya, 22. januára 2011 o 12:39
    Mňam,odporúčam použiť sviečkovú,alebo aspoň roštenku a domácu slaninku údenú na dreve.Troška drahé,no kulinársky zážitok.Dobrý recept.


  • halasky, 2. apríla 2011 o 14:27
    jeej, a ja som si az teraz vsimla, ze to podla teba varime...ten Erdinger teda...ale najlepsi spanielsky vtacik, dokonca aj bez papriky, my sme vinkom podlievali, tak je tak trochu do cervena :) ...
    ruska slanina, turecke uhorky, irska hovadzina...no najlepsi spanielsky teda :D


  • 7roman7, 18. januára 2012 o 14:59
    ja tam davam aj parok


  • pn, 18. januára 2012 o 15:12
    aj ja presne takto robim aj s hraskovou ryzou :) mnaaaam!!!


  • aamm, 8. marca 2013 o 19:04
    vyskúšam cez víkend, už sa teším



  • kasandra, 11. mája 2014 o 14:52
    Varila som obed presne podľa tohto receptu a bol výborný!!!


  • lubo891, 15. októbra 2014 o 05:33
    Uz som ho viac krat robil a dnes budu vtacky zase,recept je super.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist