Španielsky vtáčik

Španielsky vtáčik
Foto: butcher
butcherButcher, recept pridal: 5. augusta 2010 19:54Ďalšie jeho recepty

tak a zase tradičná kuchyňa

Suroviny

4-6
porcie
20
minút
príprava
90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

mäso nakrájame na 8 snitzlov a rozklepeme. nasolíme, nakoreníme a potrieme horčicou. obložíme plátkami slaniny, priložíme štvrťku vajíčka, polovicu uhorky a zmotáme do závitku. previažeme niťou.

2

takto prichystané závitky opražíme na masti a vyberieme. vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú uhorku a vajíčko (ak nám zostalo). vrátime späť závitky, podlejeme vývarom (akýmkoľvek) a dusíme asi 1 a pol hodiny. priebežne podlievame. ak je omáčka moc riedka, treba vybrať mäso a poprášiť múkou. ale ja nedávam. radšej nechám vydusiť.

3

podávame z ryžou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 5. augusta 2010 o 22:33
    @butcher presne takto robím vtáčiky aj ja,mňam a tá hrášková ryža:-))


  • wevewe, 6. augusta 2010 o 00:02
    krasne foto ;-)


  • honestka, 6. augusta 2010 o 01:49
    recept presne ako robievam- tradicne a vynikajuce


  • michsamant, 6. augusta 2010 o 04:06
    ta fotka ma pritiahla hned v zozname receptov, je perfektna a recept je ako ho robi aj moja mama...vyborne jedlo


  • morenajea, 6. augusta 2010 o 07:46
    robievam ich v tlakovom hrnci, max. 3/4 hodinky stačí


  • bambulka51, 6. augusta 2010 o 07:54
    Sio šikovný kuchár,moji synovia sú tiež.Jeden rád pečie a starší aj varí aj pečie.Vtáčkovia vyzerajú ,,super"


  • evusik, 6. augusta 2010 o 09:19
    krásne to vyzerá, stará dobrá klasika :-)


  • huck, 6. augusta 2010 o 09:25
    Butcher, vdaka za vynikajuci receptik , ale niečo si asi zabudol ?! Omačka je červena ... čo znamena že si pridal bud paradajkovy pretlak, alebo papriku... alebo oboje? Podla uvedeneho receptu by omačka bola inej farby...


  • torticka, 6. augusta 2010 o 14:56
    Ja hrášok nemusím, ale pokračujem tak, že pridám smotanu na varenie a je to na kyslo. K tomu spravím knedľu a idem aj tanier vylízať. Nedávam tam slaninu a pridám štvrťku párky.Dochutím, aby bolo troška kyslejšie a na vrch dám trocha masla. Zjemní to chuť. Ale sto ľudí, sto chutí.


  • marienka44, 6. augusta 2010 o 19:12
    Ja davam dovnutra aj platok sunky a kusok mrkvicky, je to potom farebnejsie. Mam 8 ks antikorovych malych tenkych ihlic s ockom /asi 10 cm dlhe/ specialne na taketo zavitky, strasne ostre na druhom konci.


  • butcher, 7. augusta 2010 o 21:52
    jojo je tam paprika.


  • mizu416, 15. augusta 2010 o 13:36
    wow.super recept!dnes som ho uvarila a mal obrovsky uspech ;)


  • giorgio67, 21. novembra 2010 o 09:03
    no idem ja si to vyskúšať..


  • volodya, 22. januára 2011 o 12:39
    Mňam,odporúčam použiť sviečkovú,alebo aspoň roštenku a domácu slaninku údenú na dreve.Troška drahé,no kulinársky zážitok.Dobrý recept.


  • halasky, 2. apríla 2011 o 14:27
    jeej, a ja som si az teraz vsimla, ze to podla teba varime...ten Erdinger teda...ale najlepsi spanielsky vtacik, dokonca aj bez papriky, my sme vinkom podlievali, tak je tak trochu do cervena :) ...
    ruska slanina, turecke uhorky, irska hovadzina...no najlepsi spanielsky teda :D


  • 7roman7, 18. januára 2012 o 14:59
    ja tam davam aj parok


  • pn, 18. januára 2012 o 15:12
    aj ja presne takto robim aj s hraskovou ryzou :) mnaaaam!!!


  • aamm, 8. marca 2013 o 19:04
    vyskúšam cez víkend, už sa teším



  • kasandra, 11. mája 2014 o 14:52
    Varila som obed presne podľa tohto receptu a bol výborný!!!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist