Španielsky vtáčik

Španielsky vtáčik
Foto: butcher
butcherButcher, recept pridal: 5. augusta 2010 19:54Ďalšie jeho recepty

tak a zase tradičná kuchyňa

Suroviny

4-6
porcie
20
minút
príprava
90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

mäso nakrájame na 8 snitzlov a rozklepeme. nasolíme, nakoreníme a potrieme horčicou. obložíme plátkami slaniny, priložíme štvrťku vajíčka, polovicu uhorky a zmotáme do závitku. previažeme niťou.

takto prichystané závitky opražíme na masti a vyberieme. vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú uhorku a vajíčko (ak nám zostalo). vrátime späť závitky, podlejeme vývarom (akýmkoľvek) a dusíme asi 1 a pol hodiny. priebežne podlievame. ak je omáčka moc riedka, treba vybrať mäso a poprášiť múkou. ale ja nedávam. radšej nechám vydusiť.

podávame z ryžou.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

18 komentárov k receptu
  • tinca, 5. augusta 2010 o 22:33
    @butcher presne takto robím vtáčiky aj ja,mňam a tá hrášková ryža:-))


  • wevewe, 6. augusta 2010 o 00:02
    krasne foto ;-)


  • honestka, 6. augusta 2010 o 01:49
    recept presne ako robievam- tradicne a vynikajuce


  • michsamant, 6. augusta 2010 o 04:06
    ta fotka ma pritiahla hned v zozname receptov, je perfektna a recept je ako ho robi aj moja mama...vyborne jedlo


  • morenajea, 6. augusta 2010 o 07:46
    robievam ich v tlakovom hrnci, max. 3/4 hodinky stačí


  • bambulka51, 6. augusta 2010 o 07:54
    Sio šikovný kuchár,moji synovia sú tiež.Jeden rád pečie a starší aj varí aj pečie.Vtáčkovia vyzerajú ,,super"


  • evusik, 6. augusta 2010 o 09:19
    krásne to vyzerá, stará dobrá klasika :-)


  • huck, 6. augusta 2010 o 09:25
    Butcher, vdaka za vynikajuci receptik , ale niečo si asi zabudol ?! Omačka je červena ... čo znamena že si pridal bud paradajkovy pretlak, alebo papriku... alebo oboje? Podla uvedeneho receptu by omačka bola inej farby...


  • torticka, 6. augusta 2010 o 14:56
    Ja hrášok nemusím, ale pokračujem tak, že pridám smotanu na varenie a je to na kyslo. K tomu spravím knedľu a idem aj tanier vylízať. Nedávam tam slaninu a pridám štvrťku párky.Dochutím, aby bolo troška kyslejšie a na vrch dám trocha masla. Zjemní to chuť. Ale sto ľudí, sto chutí.


  • marienka44, 6. augusta 2010 o 19:12
    Ja davam dovnutra aj platok sunky a kusok mrkvicky, je to potom farebnejsie. Mam 8 ks antikorovych malych tenkych ihlic s ockom /asi 10 cm dlhe/ specialne na taketo zavitky, strasne ostre na druhom konci.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 8 komentárov)
  • butcher, 7. augusta 2010 o 21:52
    jojo je tam paprika.


  • mizu416, 15. augusta 2010 o 13:36
    wow.super recept!dnes som ho uvarila a mal obrovsky uspech ;)


  • giorgio67, 21. novembra 2010 o 09:03
    no idem ja si to vyskúšať..


  • volodya, 22. januára 2011 o 12:39
    Mňam,odporúčam použiť sviečkovú,alebo aspoň roštenku a domácu slaninku údenú na dreve.Troška drahé,no kulinársky zážitok.Dobrý recept.


  • halasky, 2. apríla 2011 o 14:27
    jeej, a ja som si az teraz vsimla, ze to podla teba varime...ten Erdinger teda...ale najlepsi spanielsky vtacik, dokonca aj bez papriky, my sme vinkom podlievali, tak je tak trochu do cervena :) ...
    ruska slanina, turecke uhorky, irska hovadzina...no najlepsi spanielsky teda :D


  • 7roman7, 18. januára 2012 o 14:59
    ja tam davam aj parok


  • pn, 18. januára 2012 o 15:12
    aj ja presne takto robim aj s hraskovou ryzou :) mnaaaam!!!


  • aamm, 8. marca 2013 o 19:04
    vyskúšam cez víkend, už sa teším



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist