Španielsky vtáčik z mletého mäsa fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 11. januára 2014
Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept)
Foto: gordonko

.... vraj sa to dá. Tak prečo to neskúsiť?

45-60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 - 4 ks
1 ks
8 plátky
2 kocky
1 ks




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mleté mäso premiešame zo solou , vajíčkom a čierným korenim ..... keby bolo riedké dohustíme trochu strúhankou

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mäso si ,,uplácame medzi dvomi igelitovými sáčky

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na ,,placku,, mäsa natrieme horčicu , pridáme slaninu štvrťku vajíčka na tvrdo ...

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme dietnú salámu a uhorku

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    za pomoci sáčku mäso uzavrieme - vytlačiť vzduch

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    takto si pripravíme aj ostatné

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na rozpálenom oleji osmahneme zo všetkých strán a vyberieme von

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na vípeku si osmahneme nadrobno pokrájanú cibulu pridáme šampiňony , nasekaný zbytok vajec uvarených na tvrdo a uhorku

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    podlejeme vývarom z bujónových kostek

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    vrátime mäso nazpäť a povarýme 30 - 40 minut

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ja som si to dal z ryžou ... DOBRÚ CHUŤ

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

frezia
Z mleteho mäsa som ich este nerobila, ale urcite vyskusam.
an3da
Slinky sa mi zbiehajú...uložené, vyskúšam zajtra. Ináč robievam stratené vajcia - mäsovú roládu, ale toto je niečo nové.
ebaka
Dávno som nerobila,ale Tvoj recept sa mi páči,lebo mleté masko často robievam.Je ľahko stráviteľné.Určite urobím,keď moja polovička dorazí domov.Pekne si nafotil.
radost
@gordonko
mleté mäso-áno..aj takto skúsim..lebo k zubárovi v pondelok musím..a toto netreba prácne žuvať..určite nebudem banovať..:-)
gordonko
@radost
mleté mäso zmel si znova
potom jemnosť opravdová
v pondelok Ta zubár čaká
... je to fešák ten Ta láká ??

baobab
aj tu by - ako slusnost kaze - bolo dobre uviest zdroj receptu
radulienka
Že by tu niekto niečo kázal mi nie je povedomé, ja tiež robievam takto a neviem pôvod, ale receptík je pekný a chutný, vďaka za pripomenutie...
boxik
Tak tento recept ma zaujal , lebo toto jedlo mám veľmi rád a robiť ho dnes v originálnom prevedení nie je tak jednoduché , rozpočet nepustí.
Vďaka za nápad ja už dávno tvrdím , že to čo je z Nitry a okolia nemôže byť zlé. Neskromne sa priznám že aj keď som viac než 40 rokov východniar aj ja som z blízkeho okolia tohoto mesta.
gordonko
@baobab no aby som Ta uspokojil tak dávam na vedomosť , že fotku španieľského vtáčika z mletého mäsa som videl na FB ( tedy nieje to môj výmysel ) ,,, suroviny sú zo postarších receptou - španielský vtáčik sa robí skoro rovnako všade a to ,,upatlanie,, + šampiňony už je z mojej hlavy ...... dúfam že som Ta patrične uspokojil ak nie doplním .....
aroooo
skvelý recept, ukladám a veru vyskúšam
cabatko
No práve sa mi to dusi, síce v rúre ale nevadí :-) z kika mäsa sa mi zdalo že bude málo ( varím na dva dni pre 4clennu rodinu + manželovi do práce) tak som to robila z 1,5 kg a samozrejme mi to nevoslo do hrnca lebo sú Obrovskeeeeeee :-) ale už len tá vôňa, príde mi to lepšie ako z nemleteho mäsa....
amelie
@gordonko , dnes som skúsila španielsky vtáčik podľa teba, len som ho urobila čiste z pomletého hovädzieho krku, zabalila jednotlivé porcie do namočeného papiera na pečenie a upiekla v rúre. Španieláky boli skvelé, ďakujem za výborný nápad:-)
cabatko
Bolo to výborne a dokonca deti si pýtali duplu co oni mi mäso jesť odmietaju
citroen
výborný a jednoduchý recept.Robil som z polovičnej dávky a veľmi mi to chutilo
bedo666
ja som dnes robil a sa mi rozpadli preco ? skoda som sa tesil
sevil
Za fašírku, alebo akékoľvek jedlo z mletého mäsa vymením aj svokru. Takže ďakujem za recept, dnes ho robím.
1x sevil
bembo
Keďže španielske vtáčky sú moje najmilšie jedlo,rád vyskúšam aj takéto z mletého mäsa.vyzerajú skvele.
cesminaz
Aj mne sa to velmi paci! Vtaciky som nerobila uz celu vecnost :-/ Ale takto v mletom mase je to super napad a je to aj ovela skor hotove! ;-) Urcite sa necham inspirovat,dakujem ;-)
bembo
Dnes som ich robil z mletého mäsa podľa receptu.Mne sa až tak pekne tvarovo nepodarili.Osmahol som ich na masti,a potom na malom pekáčiku v mini piecke 1/2 hodinu zapiekol pri teplote 150 C.Medzitým som urobil omáčku tak ako je opísaná.Bola síce dobrá,ale odobral som časť omáčky,rozmixoval,pridal smotanu,trochu horčice a cukru(len tak zo zvedavosti,lebo rád experimentujem) a mne aj mojej žene sa páčila aj druhá varianta.Takže hodnotím ako výborný recept.
gordonko
@bembo vďaka za koment .... dobre že experimentuješ (ako ja ) .... nabudúce vyzkúšam z Tvojou šťavou
kikusiatko1507
@gordonko ,dnes boli vtaciky Podla teba sucastou nedelneho obeda. Okrem sampinonov,ktore mi chybali som recept dodrzala.Aj mne sa po opeceni trochu otvarali,ale zviazala som ich nitkou ako klasicke vtaciky a nasledne dala do omacky,uz drzali :-) k zvysku masa asi 150 g som pidala este trochu udusenej ryze z predosleho dna, spravila som mensiich vtacikov a naplnila nimi dve papriky,ktore som upiekla v rure s cesna ko vym maslom. Priznam sa, ze hoci obidve verzie nam velmi chutili, mne ta paprikova chutila viac :-). Takze ich budem robievat na striedacku, nech je nejaka spravodlivost, aspon v kuchyni :-)
1x haji