Tuniakový šalát
Španielsky šalát s tuniakom
Autor receptu: podravka
Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je
neoddeliteľnou súčasťou atmosféry, ktorú si môžete vytvoriť aj u vás doma.
Postup
- Umytý šalát nakrájame na tenké prúžky, pridáme nakrájané paradajky, uhorky, cibuľu, olivy a papriku.
- Vajíčka uvaríme natvrdo. Scedíme tuniak v konzerve a spolu s vajíčkami pridáme do šalátu.
- V miske zmiešame olivový olej, vínny ocot a podľa potreby ochutíme soľou a korením.
- Polejeme šalát pripravenou zálievkou a jemne zamiešame.
- Šalát podávame s toastovým chlebom alebo ním môžeme naplniť tortillu a zobrať si ju von ako chutný obed na piknik.