Tuniakový šalát

Španielsky šalát s tuniakom

Autor receptu: podravka

Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou atmosféry, ktorú si môžete vytvoriť aj u vás doma.

6
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Umytý šalát nakrájame na tenké prúžky, pridáme nakrájané paradajky, uhorky, cibuľu, olivy a papriku.
  2. Vajíčka uvaríme natvrdo. Scedíme tuniak v konzerve a spolu s vajíčkami pridáme do šalátu.
  3. V miske zmiešame olivový olej, vínny ocot a podľa potreby ochutíme soľou a korením.
  4. Polejeme šalát pripravenou zálievkou a jemne zamiešame.
  5. Šalát podávame s toastovým chlebom alebo ním môžeme naplniť tortillu a zobrať si ju von ako chutný obed na piknik.