Španielske vtáčiky

babkamt - fotkababkamt, 24. júna 2011
Španielske vtáčiky
Foto: babkamt

Minule som kúpila nakrájané stehno.Rozmýšľala som,čo z neho urobiť.Ja mám rada rezne,no moja väčšia polovička si dá radšej mäso na šťave.Tak som spravila španielske Zobraziť celý popisMinule som kúpila nakrájané stehno.Rozmýšľala som,čo z neho urobiť.Ja mám rada rezne,no moja väčšia polovička si dá radšej mäso na šťave.Tak som spravila španielske vtáčiky.

4
porcie

Suroviny

60 dkg
1 ks väčšia
1 pl
2 ks
1 ks
3 ks
1 čl




Postup

  1. 1

    Umyté mäso naklepem,osolí,okorením,natriem horčicou. Na plátok mäsa uložím mrkvu,sterilizovanú uhorku prerezanú po dľžke na polovicu,kúsok párka.Párok je taký dlhý ako je mäso široké.Potom mäso zviniem,ihlicou zopnem. Na rozpálenom oleji mäso opečiem zo všetkých strán.

    Španielske vtáčiky - obrázok 1
  2. 2

    Potom mäso vyberiem a do oleja vložím na kocky nakrájanú cibuľu.Do sklovita ju upražím:Keď je cibuľa udusená,vrátim do hrnca mäso.Pridám jeden hovädzí bujón a udusím do mäkka.

    Španielske vtáčiky - obrázok 2
  3. 3

    Omáčku trochu zahustím s 1 čajovou lyžičkou múky rozmiešanej v troche vody.Vtáčiky som podávala s ryžou a hlávkovým šalátom.

    Španielske vtáčiky - obrázok 3

Diskusia k receptu

tatranka
Už dávno sme nemali Spanielske vtáčiky.Budem musieť zaradiť do nášho najbližšieho jedálneho lístka.
2010
@babkamt , to to je jedno z jedal nad ktorym sa cudujem odkial je to meno spanielske vtaciky ? tak isto ako francuzske zemiaky.
Inak moje oblubene .Super.
sovka62
Týmto by si potešila aj môjho manžela, tiež má rád "mokré" jedlá (tak ich volá on), ale španielske vtáčiky robím veľmi zriedka, ani mne, ani ostatným členom rodiny veľmi nechutia (veď keď ja nemám rada, tak som ani deti nenaučila). Tuším ho pošlem k tebe na obed.
evanaaa
Dávno som ich nerobila, ak nepočítam podobné závitky z bravčového mäsa, ak natrafím na lacnejšie hovädzie, urobím aj ja - tie sú pre mňa pravé, ostatné, ako píšem, sú len závitky. Ale aj tie sú, tak isto ako tie tvoje, chutné.
babkamt
SOVKA62,aj ten môJ CHLAP Má RáD MäSO NA šťAVE.jE TO DOBRé,ALE REZňU SA TO NEVYROVNá.máš PRAVDU V TOM,žE KEĎ MAMA URčITé JEDLO NEKONZUMUJE,NEJEDIA ICH ANI DETI.oTEC DOSTáVAL OD PRIATEľA DIVINU.jEDOL JU SáM.,aNI JEDNO ZO 4 DETí JU NEJEDLO,LEBO ANI MAMA TO NEMUSELA.dETI SA OPIčIA PO TOM RODIčOVI AKO SA IM TO HODí.
dogagador
skoro presne tak to robievam aj ja, len pouzivam na tenko vyklepane hovadzie maso a namiesto parkov troska slaninky ;-)
miloss2
Vtáčiky máme radi,ale robievam ich z hovädzieho,nedávam do nich ani mrkvu ,ani párok,ale cibuľu, kyslú uhorku,slaninu a vajce na tvrdo.Každý podľa svojej chuti,takže nevadí ani tento recept.
evanaaa
Ja zasa dávam aj mrkvu, a ešte uhorku vajce, občas slaninku alebo hranolček klobásky.
sany11
krasne vyzera,este lepsie chuti.toto jedlo mame velmi radi.
arrakia123
skusala som ich ..su vyborne len ja som tam nedavala mrkvu ale naopak som pridala sunku vajicko a jedno leco.. mnamka
babkamt
@arrakia123 , aj ja mením náplň podľa nálady a podľa toho , čo mám doma. Súhlasím s tebou . Je to dobrota.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia