Špaldový rascový chlebík

mantheniel - fotkamantheniel, 22. januára 2014

Chcela som si konečne aj sama upiecť chlebík ktorý mi neuškodí kedže zo zdravotných dôvodov nemôžem kysnuté pečivo. Vyskúšala som a je naozaj chutný Zobraziť celý popisChcela som si konečne aj sama upiecť chlebík ktorý mi neuškodí kedže zo zdravotných dôvodov nemôžem kysnuté pečivo. Vyskúšala som a je naozaj chutný a zdravý :)

55 minút
na 230 °C

Suroviny

500 ml
500 ml
500 ml
2 čl
1 čl
1 čl
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Mlieko rastlinné zmiešame s jablkový octom. Necháme pár minút odstáť. Zatiaľ si vo väčšej miske zmiešame múku špaldovú, polohrubú, pridáme sódu bikarbónu, morskú soľ a rascu. Nakoniec pridáme rastlinné mlieko.

  2. 2

    Vymiesime cesto a vyformujeme si do pekného bochníka, dáme na plech, ja som spravila zárez cez chlieb v tvare kríža. Ešte som na povrch posypala rascu a potrela olivovým olejom.

  3. 3

    Dala som piecť do rúry na 230°C a po celý čas ho sledovala, po 50 minútach bol hotový, vybrala som chlebík s rúry a dala ho na mriežku aby vychladol. Podáme s chutnou nátierkou a dobrou náladou :)

Diskusia k receptu

julica
Rýchly vegánsky chlieb, ukladám si na prípad časovej tiesne, teraz sa mi práve dopeká síce kysnutý, ale celozrnný s cícerom a tymiánom. tiež bezmliečny.
jdanka
a čo sa stane,ak dám obyčajné mlieko? Myslíte,že by to malo vplyv na výsledok? Ďakujem :-)
mantheniel
Myslím že nič sa nestane :) ak vyhovuje klasické kravské mlieko tak pohodička to je už na vás čomu dáte prednosť :P treba vyskúšať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia