Špaldový posúch s tvarohom a kôprom (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Náš obľúbený posúch v novej verzii,so špaldovou múkou.

25
porcií
20+50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V teplom mlieku s cukrom necháme napučať droždie,keď vzíde,nalejeme ho k múke,v ktorej sme rozmiešali soľ.Prilejeme aj olej a vypracujeme vláčne cesto,ktoré necháme na teple kysnúť asi 40-50 minút.
  2. Cesto nám poriadne nakyslo
  3. Na pomúčenej podložke ho prehnetieme a vyvaľkáme na veľkosť plechu,ten si predtým vystelieme papierom na pečenie,ja som pre istotu aj ten potrela olejom.Cesto pomocou valčeka prenesieme na plech,urovnáme ho tam tak,aby boli aj okraje zvýšené. Teraz si môžeme zapnúť -predhriať rúru na 200°C.
  4. Kým nám cesto na plechu ešte kysne asi 10 minút,pripravíme si plnku.Do misky dáme tvaroh,vaječný žĺtok,nasekaný čerstvý,mrazený alebo sušený kôpor a asi 2 PL kyslej smotany na zriedenie.Podľa chuti potom môžeme pridať soľ alebo práškový cukor,kto aké preferuje,ja som teraz dala 2 PL práš.cukru,nám to chutí nasladko.Zmes poriadne premiešame
  5. navrstvíme a uhladíme na cesto v plechu
  6. Plech vsunieme do rúry a posúch pečieme asi 20 minút,ukážu nám to pekne sfarbené okraje posúcha.
  7. Ešte som kukla aj odspodu,či sa cesto pekne prepieklo.Všetko v poriadku ;-)
  8. Posúch nakrájame až po miernom vychladnutí a môžeme podávať.Je dobrý teplý aj studený,s pohárom mlieka...