Špaldový mrkvový koláč

mohicanka - bez fotkymohicanka, 29. septembra 2013
Špaldový mrkvový koláč
Foto: mohicanka

výborný šťavnatý a v celku zdravý koláčik, príprava je veľmi jednoduchá a je možné upiecť ho ako tortu

12
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 hrnčeka
1 hrnček
3 ks
1,5 ČL
1,5 ČL
1/2 hrnčeka
2 ks
4 ČL
1 ČL
100 g
100 g
1 ČL
1/2 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Vajcia dôkladne vymiešame s hnedým cukrom. Za stáleho miešania pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a jedlou sódou, 2 lyžičkami vanilínového cukru a škoricu. Na záver pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy (trochu orechov si necháme na ozdobenie koláča).

  2. 2

    Masu vložíme do formy, ktorú sme si vytreli maslom a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 minút.

  3. 3

    Zo smotanovej nátierky (môžme použiť aj lučinu), práškového cukru, citrónovej šťavy(môžme použiť aj pomarančovú) a 2 lyžičiek vanilínového cukru vyšľaháme hladký krém, ktorým cesto po vychladnutí potrieme. Na záver posypeme nasekanými orechmi.

    Špaldový mrkvový koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

secret
Uplne super kolacik, takyto postup mi vyhovuje, ziadny sneh a zlozite plnky. na polevu pouzijem kyslu smotanu s citronovou stavou a vanilkou.
Uz sa tesim...
pusta
pekný koláči, vcelku udravý.
zuzana78
vyzera vyborne...vyskusam..ale nemam spaldovu,dam len polohrubu..
mohicanka
originál recept je z obyčajnej pšeničnej polohrubej múky, tú však vôbec nepoužívam a na chuť špaldovej v kombinácii s hnedým cukrom nedám dopustiť a okrem iného je oveľa zdravšia
matarka
Výborný! Polohrubú špaldovú som nemala, tak som dala hladkú a do "polevy" menej cukru a je eňo-ňuňo! Vďaka za recept:)
motovidlo
Perfektny kolac! Dikes za recept :) Za posledne 2 tyzdne som ho piekla 2krat:) Je akurat stavnaty a kombinacia spaldovej muky s orieskami je neprekonatelna :)
emmamala
Práve mám tento koláčik v rúre :-) Zajtra idem na návštevu a beriem ho tak dúfam že bude chutiť :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia