Špaldový chlieb
Špaldovo-jogurtový chlieb
Autor receptu: archaa
Po dlhsom case sa s vami podelim o jeden skvely receptik na spaldovy chlebik, ktory je
nielenze zdravy a jednoduchy, ale aj tak chutny a chrumkavy, ze budete mat pocit,
akoby ste si ho priniesli rovno z pekarne. Z mnozstva ingrediencii ktore uvadzam v
recepte upeciete obrovitansky bochnik, preto si kludne mozete upiect najprv iba z
polovice vsetkych surovin.
60 minút príprava |
60 minút na 180-220 °C |
Postup
- Vsetky ingrediencie spolu vymiesime na cesto, vytvarujeme bochnik a vlozime do osatky, kde ho nechame hodinu vykysnut.
- Ked je chlebikove cesto vykysnute, mozeme ho vlozit do jemne naolejovanej formy alebo na plech a zacneme piect v rure "nastudeno"- to znamena v rure vyhriatej najprv na 180 °C. Pri tejto teplote chlebik pecieme zhruba 45-50 minut. Potom teplotu zvysime na 220 °C a dopecieme 10-15 minut. Odporucam vam chlebik dalej sledovat, aby vam neprihorel.
- Upeceny bochnik vyberieme a nechame na mriezke vychladnut
- Je uzasny. Vyskusajte :)