Špaldový chlieb

Špaldovo-jogurtový chlieb

Autor receptu: archaa

Po dlhsom case sa s vami podelim o jeden skvely receptik na spaldovy chlebik, ktory je nielenze zdravy a jednoduchy, ale aj tak chutny a chrumkavy, ze budete mat pocit, akoby ste si ho priniesli rovno z pekarne. Z mnozstva ingrediencii ktore uvadzam v recepte upeciete obrovitansky bochnik, preto si kludne mozete upiect najprv iba z polovice vsetkych surovin.

60 minút
príprava
60 minút
na 180-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Vsetky ingrediencie spolu vymiesime na cesto, vytvarujeme bochnik a vlozime do osatky, kde ho nechame hodinu vykysnut.
  2. Ked je chlebikove cesto vykysnute, mozeme ho vlozit do jemne naolejovanej formy alebo na plech a zacneme piect v rure "nastudeno"- to znamena v rure vyhriatej najprv na 180 °C. Pri tejto teplote chlebik pecieme zhruba 45-50 minut. Potom teplotu zvysime na 220 °C a dopecieme 10-15 minut. Odporucam vam chlebik dalej sledovat, aby vam neprihorel.
  3. Upeceny bochnik vyberieme a nechame na mriezke vychladnut
  4. Je uzasny. Vyskusajte :)