Špaldový chlieb
Špaldový chlieb

Špaldovo-jogurtový chlieb

archaa - fotkaarchaa, 7. apríla 2018
Špaldovo-jogurtový chlieb
Foto: archaa

Po dlhsom case sa s vami podelim o jeden skvely receptik na spaldovy chlebik, ktory je nielenze zdravy a jednoduchy, ale aj tak chutny Zobraziť celý popisPo dlhsom case sa s vami podelim o jeden skvely receptik na spaldovy chlebik, ktory je nielenze zdravy a jednoduchy, ale aj tak chutny a chrumkavy, ze budete mat pocit, akoby ste si ho priniesli rovno z pekarne. Z mnozstva ingrediencii ktore uvadzam v recepte upeciete obrovitansky bochnik, preto si kludne mozete upiect najprv iba z polovice vsetkych surovin.

60 minút
príprava
60 minút
na 180-220 °C

Suroviny

800 g
350 ml (vlažná)
20 g
3 ČL
1 ČL
150 g
1 PL (nemusia byť)




Postup

  1. 1

    Vsetky ingrediencie spolu vymiesime na cesto, vytvarujeme bochnik a vlozime do osatky, kde ho nechame hodinu vykysnut.

  2. 2

    Ked je chlebikove cesto vykysnute, mozeme ho vlozit do jemne naolejovanej formy alebo na plech a zacneme piect v rure "nastudeno"- to znamena v rure vyhriatej najprv na 180 °C. Pri tejto teplote chlebik pecieme zhruba 45-50 minut. Potom teplotu zvysime na 220 °C a dopecieme 10-15 minut. Odporucam vam chlebik dalej sledovat, aby vam neprihorel.

  3. 3

    Upeceny bochnik vyberieme a nechame na mriezke vychladnut

    Špaldovo-jogurtový chlieb - obrázok 3
  4. 4

    Je uzasny. Vyskusajte :)

    Špaldovo-jogurtový chlieb - obrázok 4

Diskusia k receptu

zlomok
Vôbec ma neoslovil a to mám domáci chlebík rád.
drajan
Vyzerá fantasticky a verím, že tak aj chutí. Recept vyzerá vcelku jednoduchý... a výsledok bravúrny. Po dvoch nezdaroch ma prešla chuť piecť chlebík ,ale myslím, že na tento nájdem odvahu. Mňam... na taký chlebík stačí trochu masla, posekanej pažitky a nebo v puse!
archaa
@Zlomok (7.4.2018 23:02)

To je v poriadku, pretoze kazdeho oslovi nieco ine :)
archaa
@Drajan (8.4.2018 08:14)

Dakujem ze mily komentarik, netreba sa bat stale skusat. Ja si radsej peciem chlebik sama, tak aj viem, z coho vsetkeho pozostava. A je naozaj vyborny. Ak skusite, urcite sa potesim,ked date vediet ako to dopadlo. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia