Špaldové wafle bez kravského mlieka

ckatka - bez fotkyckatka, 19. januára 2014
Špaldové wafle bez kravského mlieka
Foto: ckatka

Dalsi osvedceny recept z mojej skupiny bezpsenicnych a bezmliecnych jedal (pre upresnenie - ano, spalda je druh psenice, ale so sucasnou psenicou ma Zobraziť celý popisDalsi osvedceny recept z mojej skupiny bezpsenicnych a bezmliecnych jedal (pre upresnenie - ano, spalda je druh psenice, ale so sucasnou psenicou ma pramalo spolocne, takze je vhodnou potravinou pre vsetkych, ktori si chcu odlahcit zaludok alebo sa stravovat v sulade s dietou podla krvnych skupin). Pozor - spalda obsahuje lepok, nie je vhodna pre celiatikov! Celiatici, prosim pouzite bezlepkovu muku.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 dcl
3 dcl
3 PL
1/4 bal.
1 ks
 trošíčku alebo med
 alebo esencia
1 ČL




Postup

  1. 1

    vsetko vymiesame napr ponornym mixerom alebo slahacom, lejeme do waflovaca (mnozstvo uvidite po prvej wafli ci davate vela alebo malo), pecieme 3 minuty, ked ich nechate na mriezke vychladnut, zostanu chrumkave a nezvlhnu. Z tohto mnozstva surovin mame ranajky pre 2 ludi - recept si upravte podla potreby. Ja som casom napr zistila, ze staci jedno vajce miesto povodnych dvoch v recepte, a ze cesto vobec nemusi byt sladke, dokonca ani povestna stipka soli mu absolutne nechyba. Takisto som znizila mnozstvo cukru a oleja.

  2. 2

    idealne su s domacim dzemom a cokoladovou polevou - ale fantazii sa medze nekladu (jogurt, slahacka, ovocie....)

Diskusia k receptu

ckatka
odvtedy som ich piekla niekolkokrat, zdaju sa mi chutnejsie a rychlejsie ako palacinky, minule som na ne dala aj kokosovu slahacku (vyslahanu hustu cast kokosoveho mlieka v konzerve).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia