Špaldové veľkonočné muffiny

teniska - fotkateniska, 23. marca 2015
Špaldové veľkonočné muffiny
Foto: teniska

Prioritne som chcela vyskúšať nové veľkonočné formičky na pečenie, ale keď už upiecť tak niečo "zdravé" :) skúste, alebo ma len nechajte sa tešiť Zobraziť celý popisPrioritne som chcela vyskúšať nové veľkonočné formičky na pečenie, ale keď už upiecť tak niečo "zdravé" :) skúste, alebo ma len nechajte sa tešiť z foriem :)

5
porcií
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 ks
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1/3 ks
trošku
trošku
štipka
2 PL
1 PL od oka (alebo jogurt)
1 ČL




Postup

  1. 1

    To sú samozrejme moje ingrediencie, prispôsobte si ich podľa toho čo máte doma - ak nemáte ghee myslím, že svet sa nespadne ak dáme obyčajné maslo a podobne :)

  2. 2

    Takže postup veľmi zložitý - vymiešame všetko dokopy :) Časť cesta som odobrala, pridala poriadnu lyžicu kakaa a naplnila dekoračné vrecko. Ním som vyplnila vo formičkách špáry (tým pádom nie je vôbec na škodu, že za pomoci kakaa je hutnejšie ako svetlé cesto) a motívy aké som chcela (a zabudla kuraťu urobiť oko).

    Špaldové veľkonočné muffiny - obrázok 2
  3. 3

    Z dalšieho plátu som robila len lienku a keďže mi ostalo aj hnedé cesto, dozdobila som jej aj bruško.

    Špaldové veľkonočné muffiny - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som zhruba 20 minút na 180-200 stupňov. Skúšajte špáradlom :) Dobrá rada na záver - ako pri muffinoch, aj tu neplňte formy do plna, lebo prekypia v rúre..... :)

Diskusia k receptu

smejkad
roztomile formicky :-)
aj ja davam do muffin kyslu smotanu, alebo jogurt, su potom vyborne, ale este som nedavala ghee ani kokosovy olej, aku to doda chut?
jarunka
Pekne formicky, tiez som ich videla ale nekupila :-) take detske
teniska
@smejkad - necítila som tam žiadnu chuť, ale boli vláčne a mäkké vnútri ešte aj o týždeň :) to ale mohlo byť aj tou smotanou, alebo kombinácia smotana práve s ghee :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia